Vrijdagavond verzamelende de oudste jeugd van RC Waterland zich voor de tweede CJC-Gala. Normaal gesproken was het CJC-gala vooraf het senioren gala nu is er vorige jaar door de evenementen commissie besloten om de twee gala’s te splitsen. Met hulp van ouders, trainers, coaches en teammanagers organiseerde de EC in samenwerking met de KC een lopend buffet waar alle teams met hun staff van konden genieten. Na het diner was het eindelijk zover voor het “officiële” gedeelte met de bekendmaking van “De Speler Van Het Jaar “& “Meest Waardevolle Speler”.

Te beginnen bij de Cubs. Na een prachtig woordje over de genomineerde van trainer Nick Romp kwam eindelijk het verlossende woord. Jasper, de flanker van de Cubs mag zichzelf de Speler van het jaar noemen 2018/2019. 

Na een woordje hoe waardevol het hele Cubs team is voor de club en voor elkaar mag één iemand zich de Meest Waardevolste van dit seizoen. Dit jaar is dat geworden Youri de scrum-half van het team!

Bij de Junioren moest het gehele team naar voren komen. Coach Tjarko verteld hoe moeilijk was om een keuze te maken. Vooral met de achterliggende gedachte dat begin dit seizoen dit team met elkaar een afspraak heeft gemaakt, we blijven trainen, we blijven spelen want de selectie is niet ruim… En dat lukte na promotie na de 1e fase en een prachtige plek in de 2e fase. Maar toch moeten er drie genomineerd worden en daar moest één winnaar uit komen en dat is de captain van dit seizoen Loet!

De meest waardevolle speler van de Junioren is iemand geworden die zichzelf heeft laten zien op verschillende manieren. Is niet de moeilijkste om op nieuwe posities te spelen wanneer het team in noodweer zat. De meest waardevolle speler bij de junioren is geworden Wouter! Maakte tweede coach Sjaak bekend.

En dan als laatste de Colts, de drie genomineerde kwamen naar voren. De speech van trainer Erik Veltman was synoniem aan het Colts team, heel veel lol. Alle drie de heren werden omschreven als goeie rugbyers en een aanwinst voor de senioren volgend seizoen of over twee jaar. Uiteindelijk mocht de center van de Colts Sven Dobber zich de Speler van het jaar noemen.

Na heel veel lachen kwam de meest waardevolle speler van het jaar ook nog, iemand die elke training aanwezig is en nog een beetje kan ballen ook. Tom werd Meest Waardevolle speler van de Colts. De avond is nog een tijdje door gegaan met een quiz en terugblik op afgelopen seizoen en heel veel gezelligheid. We sloten de avond af met een gezamenlijke groepsfoto met de aanwezige CJC spelers en trainers van dit seizoen.

 

Foto’s CJC Gala (foto’s: Roland de Mooij)