Nieuws

Weekendprogramma 13/14 oktober

Het is vrijdag dus het weekend staat voor de deur! Met een heerlijke nazomer, morgen verwachten ze 24 graden in Purmerend. Een heerlijke temperatuur om op of naast het veld te staan. Natuurlijk zijn er dit weekend ook twee bonuswedstrijden met Waterlandse inbreng. Vanavond om 20.00 uur en zaterdag om 16.00 uur spelen de Nederlandse Oranje dames tegen Zweden. Wie komt Kimberley, Krista en Inger aanmoedigen?

Fijn weekend!

Drie Waterlanders bij Oranje!

Inger Jongerius is namens Waterland geselecteerd voor Nederland A, het Oranje Damesteam. Krista Konijn en Kimberley Haaker, twee andere Waterlandse talenten, zijn geselecteerd voor het development-team van Oranje. Ook oud RC Waterland speelster Demi Kist, tegenwoordig spelend voor AAC, is geselecteerd voor Nederland A. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat een speelster van Rugby Club Waterland de kans krijgt om voor Nederland uit te komen. Inger is trots op haar selectie voor het grote Oranje: “Tijdens een opwarmtoernooi werd er gescout. Een week later was er een training en daar kregen we te horen dat we geselecteerd waren. Ik vind het echt een enorme eer dat ik ben opgesteld in de basis op Nummer 8!”

Inger Jongerius namens Waterland in actie tegen Utrechtse RC

Inger mag meteen aan de bak, want zaterdag staat er een vriendschappelijke wedstrijd tegen Zweden op het programma. “We hebben als team nog weinig samen gespeeld, dus ik ben erg benieuwd hoe het gaat. De Zweden moeten het hebben van hun kracht, dus het wordt een fysieke pot rugby.”

Nederland A speelt zaterdag om 16:00 uur tegen Zweden bij het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam. Het development-team speelt vrijdagavond om 20:00 uur tegen de reserves van het Nationale team van Zweden.

 

Mooie schenking Rabobank

Vandaag kreeg bestuurslid Ton Termeulen een hele mooie financiële bijdrage voor onze vereniging van de Rabobank. RC Waterland was één van de deelnemers aan de Rabobank Clubkas Campagne. Leden van Rabobank Waterland en Omstreken konden tijdens deze campagne stemmen op o.a. sportverenigingen en culturele instellingen in Purmerend en omgeving. Wij danken alle Rabobank leden die op onze club stemden! En uiteraard ook de Rabobank die zorgt voor deze geweldige financiële ondersteuning voor sportclubs. Het verkregen bedrag van € 787,93 zal voor een mooie bestemming binnen de vereniging krijgen.

Weekendprogramma 6 en 7 oktober

Misschien ben je al lekker vroeg aan de vrijdagmiddagborrel begonnen. Of juist bezig aan de laatste loodjes om het werk op tijd af te hebben (terwijl je zelf ook wel weet dat werk nooit af is). In ieder geval staat er weer een mooi weekend voor de deur! Met o.a. de Turven en Benjamins die dit seizoen voor het eerst in actie komen in Purmerend.

Geniet van het weekend!

Deen Sponsormunten voor RC Waterland

Iedereen die de komende weken boodschappen doet bij DEEN Supermarkten krijgt bij de aankopen één of meerdere zakjes Holokaartjes. Met deze kaartjes kan je strips tekenen of je kan ze bewaren in een verzamelalbum. Maar het allerbelangrijkste is: in de zakjes zit ook een sponsormunt en met deze munten is het mogelijk om onze rugbyclub te sponsoren!

Lever de munten in bij DEEN Meerland of gooi ze in de jug bij de bar in ons clubhuis! Hopelijk doen alle rugbyers en rugbyfans de komende weken de boodschappen Deen zodat we een mooi extratje voor de club verdienen!

Nieuwsarchief