Nieuws

Klus je deze zomer mee?

Binnenkort ontvangen wij de sleutel van ons nieuwe clubgebouw en dan is het aan ons om de handen uit de mouwen te steken. We kunnen deze zomer daarom heel veel handjes gebruiken. Daar zitten ook genoeg klussen tussen die met twee linker handen gedaan kunnen worden. Bijvoorbeeld het demonteren van diverse items in het oude clubhuis en vervolgens deze weer monteren op onze nieuwe plek.

Koos Veltman zal namens de bouwcommissie de komende week gaan inventariseren wat er moet gebeuren en zal daarna aanmelders benaderen om ergens in de komende twee maanden te komen helpen. Dit zal voornamelijk in de avonduren en weekenden zijn. Opgeven kan hieronder, Koos zal vervolgens contact met je opnemen.

Afsluiten met een cliché

De datum 1 juli betekent de officiële overgang van seizoen 2019/20 naar het seizoen 2020/21. Maar ook mijn afscheid uit het bestuur van Rugby Club Waterland. Een taak die ik in december 2016 trots heb overgenomen van Arjan Konijn. Een mooie maar soms natuurlijk ook lastige taak. Gelukkig zaten in mijn portefeuille een aantal commissies waarin ik zelf actief ben en was ik in vergaderingen het altijd roerend met mijzelf eens….

Maar aan het begin van het seizoen 2019/20 heb ik al aangegeven dat zodra mijn bestuurstermijn ik niet meer beschikbaar zou zijn voor een nieuwe periode. Tijd voor een fris gezicht. Ik wil me weer extra richten op de taken die ik naast het besturen deed, maar sta ook weer open voor nieuwe uitdagingen. Die zijn er genoeg…

Ik schrijf deze tekst zeker niet om gedag te zeggen, want ik blijf dus gewoon bij de club betrokken. Maar wel om extra aandacht te vragen voor een probleem waar Rugby Club Waterland mee kampt. Ik laat namelijk een vacature ‘Hoofd vereniging’ achter, er is nog geen opvolging. Het is helaas niet het enige ‘gat’ in het bestuur. We zoeken nog steeds één of twee opvolgers voor Ivo Tiekink als penningmeester. Duizendpoot Ton Termeulen heeft deze taken gelukkig nu al een tijd waargenomen. Anders was er sinds eind 2018 al geen rekening meer betaald… Onze voorzitter Robert Jonk zit ook al een jaar langer dan de bedoeling was op zijn plek. Al wil hij zijn grote doel, het nieuwe clubgebouw, eerst voltooien voordat hij zijn stokje overgeeft. Maar we hebben gezien hoe snel de nieuwbouw vordert.

Er is de laatste jaren hard aan de komst van het nieuwe clubgebouw gewerkt. Daar is bestuurlijk ook heel wat werk in gaan zitten, naast alle andere (sportieve) zaken die natuurlijk gewoon door bleven gaan. Het nieuwe clubgebouw zou een mooie start van een nieuwe periode voor de club moeten zijn. Natuurlijk zal het nieuwe uitdagingen met zich meebrengen maar vooral ook nieuwe kansen.

In tegenstelling tot het nieuwe clubgebouw is het niet de fundering die de vereniging overeind houdt, maar de vrijwilligers. Mijn laatste boodschap als bestuurder is ook heel cliché maar zo ontzettend belangrijk om ons hoofd boven water. Leden, of ouders van jeugdleden: Help je club waar dat mogelijk is. Dat kan van een vaste taak in het bestuur zijn, of een eenmalige actie zoals het organiseren van een evenement. Wacht niet tot je gevraagd wordt om een steentje bij te dragen, maar neem zelf initiatief. Het is bij een steeds groter wordende vereniging namelijk steeds lastiger om de juiste talenten zelf aan een vrijwilligerstaak te koppelen.

Vragen? Ik blijf voorlopig gewoon bereikbaar op mijn e-mailadres vereniging@rugbyclubwaterland.nl en ik beantwoord je vraag graag of stuur het door naar de juiste persoon of commissie in de club. Als daar tenminste geen vacature is…

Fijne zomer en tot in het nieuwe clubhuis!

Maarten Rabelink

Bouwberichten: nieuws uit de bouwcommissie

De afgelopen weken heeft aannemer Jonkers lekker door gebouwd en was het druk op de bouw. Het gebouw is nu zo goed als dicht, en dat is maar goed ook nu het weer omgeslagen is. Het glas en de deuren zijn geplaatst zodat ongewenste bezoekers er niet meer in kunnen. Het wordt steeds meer ons clubgebouw.

Binnen wordt hard gewerkt aan installaties en de afwerking van de wanden en vloeren. De natte ruimtes zijn getegeld en volgende week zijn de vloeren aan de beurt. Als de vloeren uitgehard zijn kan de bar en de apparatuur van de keuken overgezet worden uit het oude gebouw. Daarmee besparen we een veel geld en brengen we ook alvast wat van de sfeer van het oude gebouw naar het nieuwe gebouw.

Deze week zal een grote kraan de warmtepomp op zijn plaats hijsen. Die moet over ons gebouw heen in de gemetselde toren aan de kant van de Beuk. In de toren zijn bepaalde stenen gekanteld zodat de openingen lucht binnen kunnen laten. De stenen spellen het woord rugby. Een mooi idee van de architect Ron Vendrig. Sommige leden van de bouwcommissie zien er een reuze bijenhotel in, dat zou ook mooi passen bij ons duurzame onderkomen.

 

Deze week waren ook de voegers rondom klaar, door de voegen komt de bijzondere steen het verband nog mooier uit. De steigers zijn nu weg en langzaam worden de rijplaten weer opgehaald.

De omvang en uitstraling wordt steeds zichtbaarder, maar er is nog een hoop te doen voor de oplevering. We schreven hier eerder over mogelijke rondleidingen, maar dat is helaas niet te organiseren. Daarom hebben we onlangs een filmpje gemaakt dat een goed beeld geeft van de visie en de voortgang. Via deze link kunt u het terug kijken.

Rugby, Aussie Rules en Bootcamp training in de zomer

Deze week is de laatste week voor de schoolvakantie, het is ook de laatste week van het seizoen 2019/2020. Een door corona behoorlijk bewogen seizoen. We gaan het seizoen met de jeugd deze week toch nog op een leuke manier af te sluiten. Zij trainen deze week voor het laatst en gaan daarna genieten van de zomervakantie! De eerste jeugdtrainingen van 2020/2021 staan gepland in de laatste week van de schoolvakantie, dus vanaf 11 augustus.

De Senioren trainen deze zomer wel door:

Maandagen
19:00 – 20:00 uur: Waterland Eagles (Aussie Rules)

Woensdagen
19:30 – 21:00 uur: Senioren heren en dames 

Donderdagen
18:15 – 19:15 uur: Life Goals Bootcamp
19:45 – 20:45 uur: Bootcamp

Nog geen lid en 18 jaar of ouder? Maar wil je graag rugby, Aussie Rules of bootcamp proberen? Deze zomer kan je ideaal aanhaken om te zien of het wat voor jou is. Enige ervaring is niet nodig, die brengen wij je graag bij! Vragen over trainingen? Mail dan operationeel@rugbyclubwaterland.nl!

 

Clusters Cubs, Junioren en Colts seizoen 2020-2021

Sinds enkele seizoenen is er vanuit Rugby Nederland de verplichting om minimaal 22 spelers te hebben om een team in te schrijven voor een competitie vanaf de Cubs. Helaas hebben wij niet zulke grote jeugdgroepen. Daardoor moet ik op zoek naar cluster-partners in de regio. Ik ben blij mee te kunnen delen dat dit is gelukt. Het is een behoorlijk gepuzzel om tot een juiste keuze te komen. Gelukkig heb ik met Quique Sanchez (trainer Colts) en Peter Bus (Projectleider Feniks Waterland en Erelid) kunnen sparren over alle voors en tegens.

Cubs
Komend seizoen hebben we rond de 20 Cubs. Dat is dus net te kort een eigen team in te schrijven voor de competitie. Gelukkig is Castricumse RC bereid om per speelronde enkele spelers, die bij hen anders niet zouden kunnen spelen, aan ons uit te lenen. Dit is vorig seizoen goed bevallen, en ik heb er vertrouwen in dat dat komend seizoen net zo zal zijn.

Junioren
Waar het cluster met Castricum bij de Cubs vorig jaar goed liep, was dat bij de Junioren niet het geval. Daarom zijn we in de regio op zoek gegaan naar een geschikte partner om onze 12 Junioren aan te vullen. Deze hebben wij gevonden in AAC – Amsterdam. AAC is qua ambitie net als RC Waterland gericht op de eigen jeugd. De afgelopen jaren speelt hun jeugd op nagenoeg hetzelfde niveau als het onze, en ook qua afstand is het mogelijk om regelmatig samen te trainen.

Colts
Na meerdere mooie seizoenen te hebben geclusterd met Zaandijk, lieten zij ons weten komend seizoen een heel grote groep te hebben, en dat ze eens voor iets anders wilden kijken. Dat tezamen met onze 15/16 spelers zou een heel grote groep worden, waarbij er teveel spelers teleurgesteld zouden worden. Ook in deze leeftijdscategorie zullen wij gaan clusteren met AAC. Dit zal een team worden waarin AAC een aantal academie spelers zal inbrengen, en wij een aantal ex-academie spelers, jeugdinternationals en vooral heel veel talent. Binnenkort zal de trainersstaf bekend worden gemaakt, maar ik kan jullie verzekeren dat er weinig teams zullen zijn met trainers die zoveel (recente) internationale en ereklasse rugby ervaring hebben.

Rugby Club Waterland heeft de ambitie binnen enkele jaren geheel zelfstandige teams te hebben. Het voordeel van spelen in een clusterteam is dat je veel van elkaar kunt leren, en je een brede selectie hebt waardoor je niet met te weinig spelers hoeft aan te treden in een wedstrijd die dan nog nauwelijks te winnen is, ook al ben je beter.

Mochten jullie vragen hebben over de clusters, dan kun je contact opnemen met mij via jeugd@rugbyclubwaterland.nl.

Marcel Tierie

Nieuwsarchief