Rugbyteams Waterland houden zicht op finales

De heren van RC Waterland wonnen afgelopen zaterdag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegen de Delftse studenten werd met 31-26 gewonnen. Het was een wedstrijd met veel verschillende gezichten. RC Waterland leek in eerste instantie een eenvoudige middag te gaan krijgen, met twee try’s van Shaun Townsend werd een comfortabele score op het bord gezet. Maar vlak voor en direct na rust sloeg DSR-C toe en kwam daarmee op voorsprong. Terwijl de bezoekers meer kans maakten om de score te verhogen sloeg RC Waterland uit het niets een paar keer toe. Opnieuw met Shaun Townsend als de grote afmaker, de Australiër scoorde nog ééns drie try’s. Met ook nog drie raak geschoten conversies was hij verantwoordelijk voor alle scores aan de kant van Waterland.

Toch was hij daarmee niet de enige held van de wedstrijd. Want de Delftse studenten gaven zich niet gewonnen en in de laatste minuut leek het zelfs op gelijke hoogte te komen. Maar een weergaloze tackle van Bas de Weerd stopte de aanval van DSR-C enkele centimeters voor de try-lijn. Met de overwinning maakt Waterland nog steeds kans op een top-2 positie. Een plek die recht geeft op het spelen van de Plate Finale.

De dames van RC Waterland zijn nog steeds in de race voor de finale om het Nederlands kampioenschap. RCW Juro Unirek was zondag veel te sterk voor tegenstander All Blues. In Hilversum won het team met ruime cijfers: 19-55. RCW Juro Unirek staat nog steeds op een knappe tweede plaatst op het hoogste niveau van Nederland. Grootste concurrent voor de top-2 positie is RC Delft, een tegenstander die de dames van Waterland komende woensdagavond zullen treffen. De bovenste twee ploegen in de Ereklasse zullen in mei om de landstitel gaan spelen.

Wedstrijdfoto’s RC Waterland 1 – DSR-C 1 (Foto’s: Maarten Rabelink)

Johan van Beusekom overleden

Wij ontvingen het droeve bericht dat afgelopen donderdag Johan van Beusekom op de leeftijd van 53 jaar plotseling is overleden. Johan was sinds het begin van Waterland lid van onze club. Velen zullen hem herinneren als speler maar ook als mede-organisator van de Highland Games en als vader van Emiel. Wij wensen zijn echtgenote Jose en kinderen heel veel sterkte bij dit enorme verlies.

Weekendprogramma 13 en 14 april

Hoewel de temperatuur de laatste dagen weer gedaald is schijnt het lente zonnetje nog wel door. En in dat zonnetje hebben we zaterdag een gezellige drukte op ons veld. Allereerst komen de jonkies van de Turven en de Benjamins in actie. Daarna spelen de Cubs de laatste wedstrijd in de Shield 2e Fase, een eerste plaats in die poule is nog steeds mogelijk. Ze kunnen alle support langs de kant van het veld dan ook goed gebruiken! En de Waterland supporters kunnen na die wedstrijd gewoon op de club blijven, want de heren van RC Waterland spelen om 15:00 uur de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Kunnen zij zaterdag het zicht op de Platefinale vast blijven houden? Komt dat zien!

Prettig weekend!

 

 

 

Foto’s Voorronde Landelijk Mini Toernooi

Afgelopen zaterdag vond bij RC Waterland de eerste voorronde van het Landelijk Mini Toernooi plaats. In deze voorronde kwamen naast de Mini’s van onze club ook RC West-Friesland, RFC Haarlem en AAC uit.

De Waterlandse Mini’s speelden de eerste wedstrijd tegen de West-Friezen, deze wedstrijd werd knap gewonnen. In het volgende duel tegen Haarlem ging het helaas in de laatste minuut mis waardoor er nipt verloren werd. De voorronde werd afgesloten met een super spannende wedstrijd tegen AAC. Aan beide kanten werd er veel gescoord, zowel Waterland als AAC verdiende het om te winnen. Maar om Henny Huisman te citeren: “Zoals bij elke wedstrijd. Kan er maar één de winnaar zijn”, en zo eindigde de wedstrijd in een eerlijk gedeeld gelijkspel: 6-6.

De Mini’s hebben zich met deze resultaten geplaatst voor de volgende ronde, deze zal komende zaterdag bij Amstelveense RC gespeeld worden.

Foto’s LMT bij RC Waterland (Foto’s: Roland de Mooij)

 

Programma RCW Familiedag

Zoals eerder al aangekondigd is organiseert RC Waterland op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei 2019) een Familiedag. Op deze dag voor groot en klein (zowel leden als de vrienden/familie van de leden) is er de hele dag vermaak op en rond de club. In teams van 10 personen zijn er verschillende activiteiten te doen. We maken het programma, om de spanning op te bouwen, de komende weken beetje bij beetje bekend.

De familiedag zal als volgt ingedeeld worden:

  • 09.30 uur – Verzamelen
  • 10.00 uur – Activiteit buiten de club
  • 12.30 uur – Lunch
  • 14.00 uur – Activiteit op de club
  • 17.30 uur – Barbecue

Om welke activiteiten het dus precies gaat maken we later bekend. Je kan je binnenkort als team (familie) aanmelden, maar natuurlijk ook individueel. Dan krijg je een leuke ‘familie’ toegewezen.

Hou deze plek (of de website) goed in de gaten voor meer nieuws over deze gezellige clubdag!

Nieuwsarchief