Nieuws

Girls Rugby Festival op 14 december 2019

Op zaterdag 14 december organiseert Rugby Club Waterland voor de tweede keer dit seizoen een Girls Rugby Festival. Een soortgelijke dag wordt dan ook bij RFC Gouda gehouden. De organiserende verenigingen en Rugby Nederland nodigen alle rugbymeiden uit om op een van de locaties aanwezig te zijn.

Girls Rugby Festival
Dit is al de vierde keer dit seizoen dat er een Girls Rugby Festival wordt georganiseerd. Tijdens de Girls Rugby Festivals zullen meiden van 12 t/m 17 jaar met elkaar trainen en vooral wedstrijdjes spelen.

Trainers
Bij RC Waterland staat een aantal toptrainers klaar om er een hele mooie dag van te maken, waaronder Inge Visser. Zij heeft een schat aan (internationale) ervaring en brengt dat graag over op de rugbymeiden. Ze heeft eerder voor o.a. Rugby Club Waterland, AAC en de Waratahs gespeeld, is voormalig international 15’s en 7’s en heeft vele landstitels behaald in Nederland en ook Australië. Sinds dit jaar is zij zich in Australië meer gaan richten op het coachen en heeft ze met haar team meegedaan aan de AON 7’s Series. Naast Inge zullen nog twee trainers hun opwachting maken, die op de dag worden voorgesteld.

Programma
Het programma voor deze dag ziet er als volgt uit:
• 10:00 uur Ontvangst en aanmelden
• 10:30 uur Start training/wedstrijden
• 12:30 uur Einde programma

Aanmelden
We verwachten veel rugbymeiden te zien bij Rugby Club Waterland. Aanmelden kan via de volgende link: Aanmeldformulier Girls Rugby Festival

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze dag. We hopen dat veel meiden een mooi vervolg geven aan het Girls Rugby Festival.

Parkeren
In verband met de drukte rondom ons complex wordt geadviseerd om te parkeren onder Sporthal De Beuk. Dit is gratis.

En de herentour gaat naar….

Beste (nog niet zijnde) tourgangers, de Hints zijn vorige week bekendgemaakt en we hebben al meerdere juiste antwoorden voorbij horen komen. Er is dus een vrijstelling verdiend maar die wordt bekendgemaakt tijdens de 1ste touravond.

De Hints waren als volgt:

  • Het is ruw en bergachtig maar ligt aan de Adriatische zee;
  • De reistijd ongeveer 3,5 uur bedraagt;
  • De KGB (Russische geheime dienst) er ooit invloed op uitoefende;

Het land waar wij dit jaar naar toe gaan is:

Albanië

wil je nog mee geef je snel op voor 10 december via het inschrijfformulier in de kantine of rcwherentour@hotmail.com.
met tourgroet,

de Tourcommisie

p.s. waren nog wat vragen over datum, we vertrekken de 20ste maart vroeg in de ochtend 😉 de rust van een extra dag vrij op donderdag is aangeraden!

Vrijdag touchtraining!

Komende vrijdag is de laatste touchtraining van 2019! Ben jij er bij voor een leuke training en een minstens net zo leuke derde helft?! Iedereen is welkom!

De training start om 19:30 uur. Tot vrijdag?

Somewhere over the Rainbow…

Waterlands Bende van Ellende (part five)

Het najaar, seizoen waarin de kou zijn intreden doet. De temperatuur en het aantal zonuren zakken zienderogen. Daartegenover staat een toename aan hemelwater, grijze dagen en herfstdepressies. Toch brengt de herfst ook heel mooie dingen met zich mee. Herinneringen die zich ineens aan je opdringen. De geur van rottend blad baant zich een weg door mijn neus en opent in mijn brein een vakje met herinneringen. Direct kijk ik door de ogen van een jochie van 8. Samen met mijn kameraadjes op een nat, koud sportveld. Vol enthousiasme hollen we ietwat drollig achterelkaar aan en proberen met de lederen knikker het net van het vijandelijk doel te laten bollen. Koude klauwen weggestoken in mijn lange mouwen, veeg ik een druppel van het puntje van mijn al even koude neus. Niemand klaagt, iedereen tevreden, ergens aan het eind van de regenboog staat een pot met goud…

“Regenboog”
Wederom sturen we de teambus van de Benjamins richting Castricum. CAS rc is wederom de gastheer op deze zaterdag die koud begonnen is. Zodra de zon gaat schijnen en in samenspel met de regen een regenboog projecteert, wordt de zaterdag wakker. Blijkbaar geldt dit ook voor de Monsters. In het eerste potje (van de drie) tegen CAS-rc wordt er rommelig en slordig gespeeld. Er is geen steun voor de helden die door de linies heen weten te breken. Eenmaal getackled tegen het gras, is er geen steun om de ruck op te zetten en de turnover is een feit. De vlugge spelers van Castricum slalommen behendig tussen de graaiende Waterland handen en drukken 7 trys tegen 1 Waterlands puntje. Er is werk aan de winkel om in het volgende treffen met een ander team van CAS rc een beter resultaat te boeken.

“De zon breekt door…”
Met de zon als aanjager start de Legende van Ellende aan de tweede pot. Alsof ze wakker zijn geschud, schudden ze de slaap van zich af en werken zich weer voor elkaar in het zweet. Rucks, mauls en veel minder geripte ballen dan in de eerste wedstrijd maken van deze pot een spannende. Er wordt door beide teams goed verdedigd, dit komt de spanning wel ten goede, maar het scorebord blijft lang leeg en de dubbele cijfers zullen niet gehaald worden. Coach Wesley geeft de groep vertrouwen en laat ze strijden voor elkaar. De Ref mist links en rechts wat ‘hoge’ tackles, maar beide teams laten zich er niet door uit het veld slaan. Als twee boksers houden de beide teams elkaar in evenwicht en blijken niet in staat de ander de genadeklap te geven. CAS rc – RCW 3 -3.

“Spuug in de handen en mouwen opgerold…”
Zoals gezegd staat CAS rc vandaag driemaal op het program. De Geel-Zwarten staan in de weg, pakken de bal soms af, leggen onze dappere helden tegen de groene zoden. Al snel dringt het door tot de Waterlandse brigade dat het menens is. Iedere Benjamin spuugt eens flink in de handen en stroopt de mouwen op. Jonathan, Nikki, beide Brammen gaan voorop in de strijd en struinen als een bende rovers het veld af. Op zoek naar de bal, een tackle, een try. Gesteund door het hele team gaat het lopen bij de Boys en Girls uit Purmerend. CAS rc probeert in het spoor te blijven, maar kan niet op tegen de storm uit Waterland. Castricum overspoelt door RCW 3-7.

Lekker nazomeren in Castricum. Na een slap begin in de regen hersteld de Legende zich op imposante wijze. Ook vandaag wordt er van alles meegenomen. Eenmaal winst, verlies, een gelijkspel en de pot met goud aan het eind van de regenboog. Punten in de tas en op naar de volgende week. De onnavolgbare Tom werd verkozen tot MVP, geroemd om zijn tomeloze inzet. Eens zien of onze helden en heldinnen dit ritme kunnen vasthouden en verder bouwen aan deze reeks. Ben benieuwd of de mascotte er volgende week ook bij is…

Let’s go Monsters…

 

 

Bouwberichten: nieuws uit de bouwcommissie

Nummer 2 – december 2019 ■ Eind vorige maand heeft de firma Engberts de mantelbuizen onder de fundering gelegd waar straks de elektra doorheen zal worden gevoerd. De ruimte onder de middelste gang zal gevuld worden met zo’n 50 kuub zand. Om er later nog door te kunnen zullen ook daar een paar mantelbuizen gelegd worden.

Nadat de ankerplaten en het vlechtwerk geplaatst waren kon het beton van de fundering gestort worden door de firma Jonkers. Als het beton is uitgehard zal er rondom een muurtje gemetseld worden van 80 cm boven het maaiveld. Het clubgebouw zal op die hoogte verrijzen, zodat we straks een mooi uitzicht hebben op de 2 speelvelden.

De bouwcommissie is nu o.a bezig met het voorbereiden van de staalconstructie. Ook denken we na over de manier waarop het 80 cm hoge talud afgewerkt gaat worden. Ook bekijken we de verschillende manieren om de vloeren af te werken. Vlinderen, coaten, tegels. Daarbij moeten we constant schipperen tussen dromen en budget.

In het bestuur wordt nu nagedacht over de tekst op de ‘eerste steen’. Er zijn verschillende namen voorgedragen, op de dag van de onthulling weten we wat het geworden is. We broeden nog op een leuke sponsoractie met de fundering. Ondertussen kunt u natuurlijk (nog) een steen kopen in de kantine. Elke euro zal hard nodig zijn om straks van een prachtig en compleet clubgebouw te genieten.

Nieuwsarchief