Nieuws

Aanmelden voor Jeugdtoernooi bij opening clubgebouw!

Zoals velen van jullie weten heeft RC Waterland op 28 augustus de officiële opening van het nieuwe clubgebouw. Het is de bedoeling, dat iedereen die lid is van onze club op deze dag zijn of haar sport mag beoefenen. Voor onze jeugdleden en de ouders houden wij een toernooitje van 10.00 uur tot 12.00 uur. Wij gaan het op dezelfde organiseren als het oliebollen toernooi. Dus de teams zullen bestaan uit Guppen, Turven, Benjamins, Mini's, Cubs, Junioren en Colts aangevuld met alle ouders die mee willen doen. Iedereen van de jeugd mag meedoen ook de ouders mogen zich hiervoor opgeven.

Er kunnen maximaal 10 teams meedoen dus geef je snel op. De teams worden door de organisatie samengesteld. De wedstrijden zijn 1 x 10 minuten. Er zullen per team minimaal 4 wedstrijdjes gespeeld worden.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op deze pagina!

Namens de organisatie
Hans Spaan

Programma: opening clubaccommodatie (28/8)

Op zaterdag 28 augustus is het zover: de opening van het nieuwe complex van Rugby Club Waterland. De dag is aangekleed met tal van activiteiten waar natuurlijk alle (oud-)leden, kennissen, vrienden, sponsoren van de club welkom zijn.

Overdracht sleutel
De opening van het nieuwe complex is tevens een symbolisch moment. Het oude bestuur rond daarmee zijn taken af en draagt de sleutel over aan het nieuwe bestuur. De groei ambities van Rugby Club Waterland zijn breed gedragen door het nieuwe bestuur. Jelle Hofman, een van de twee nieuwe beoogde voorzitters naast Bart van Diepen, vertelt: “Als nieuw bestuur hebben we de ambitie uitgesproken om de grootste rugbyclub van Nederland te worden. Een plek voor iedereen uit de omgeving, maakt niet uit wat je achtergrond is. Deze nieuwe accommodatie biedt ons een solide basis om deze ambitie te realiseren.”

Programma
10.00 uur – 12.00 uur Toernooi voor jeugd en ouders van jeugd
12.00 uur – 12.45 uur Demonstratie tagfootbal
12.45 uur – 13.30 uur Finale bootcamp sessie
13.30 uur – 14.30 uur Demonstratie Australisch voetbal
14.30 uur – Genodigde kleedkamer 1 o.l.v. Koos Veltman
14.45 uur – Opening clubhuis
15.30 uur – Historie kleedkamer 1 o.l.v. Koos Veltman
15.30 uur – 16.30 uur Rugbywedstrijd heren senioren
16.30 uur – Historie kleedkamer 1 o.l.v. Koos Veltman
16.30 uur – 17.30 uur Rugbywedstrijd dames senioren
17.30 uur – Historie kleedkamer 1 o.l.v. Koos Veltman
17.30 uur – 19.00 uur BBQ voor ieder die mee wil doen
19.00 uur – xx.xx uur Feestavond met live muziek (DIS band)

Samenwerking Rugby Club Waterland en Barbarians

Voorzitter Robert Jonk en voorzieningenmanager Peter Romp van Rugby Club Waterland en Stefan Vreeman van de Purmerend Barbarians hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de clubs. De Barbarians is een American Football vereniging die zicht richt op de ‘Flagvariant’ van de sport. Er is minder fysiek contact en het spel wordt met 5 spelers gespeeld in plaats van de gebruikelijke 11. De vereniging gaat onder andere gebruik maken van de trainingsfaciliteiten van Waterland. Stefan Vreeman: ‘We zijn heel blij met de samenwerking.

De Barbarians bestaat nu 5 jaar en Flagfootball is enorm in opkomst in Nederland en dat zien we in alle steden gebeuren. We zijn afgelopen jaren gegroeid in ledenaantallen. We begonnen met enkele leden en inmiddels spelen we met 2 teams in de competitie en hebben we zo’n 40 actieve leden. We trainden afgelopen jaren bij voetbalvereniging Purmersteijn maar daar miste we de aansluiting en gezelligheid met leden van deze club. We hopen met deze samenwerking ook het sociale aspect een boost te geven. Zo gaan we meedraaien met bardiensten bij Rugby Club Waterland en hopen we echt de verbinding te vinden. We werden bij Waterland echt met open armen ontvangen en hebben heel veel zin in deze samenwerking!’

Ook Robert Jonk is verheugd op de samenwerking: We zijn heel blij met de samenwerking. Onze accommodatie krijgt nu echt een multifunctionele functie voor de buurt en de omgeving. Onze sporten lijken best een beetje op elkaar, zo is de vorm van de bal hetzelfde en zit er een groot sociaal aspect aan. Op een mooie samenwerking!’

Talent School RCW!

Voor alle rugbyers die extra uurtjes op het veld willen staan om: beter, sneller, behendiger, sterker willen worden of méér uit rugby willen halen. Sluit je aankomend seizoen aan bij de Talent School van Rugby Club Waterland! Bij de Talent School van RCW kunnen alle ambitieuze rugbyers op maandag en woensdag terecht voor een extra training. De trainingen worden verzorgd door een toptrainer en zijn aanvullend op de wekelijkse clubtrainingen. Lees meer…

SAVE THE DATE: opening clubgebouw (28/8)

Na vele zweetdruppels, de inzet van tal van enthousiaste Waterlanders is het zover. De opening van ons nieuwe clubgebouw. Zaterdag 28 augustus verwelkomen we iedereen om op een feestelijke manier het clubgebouw in te luiden.

Vele handen, geen licht werk
De grote groep van Waterlanders die in hun vrije tijd zich hebben ingezet is bewonderenswaardig. Dit nieuwe gebouw is niet alleen voor maar ook vooral door de leden gebouwd. Zo hebben vrijwilligers maandenlang gewerkt in het oude clubgebouw om deze te verhuizen. Het nieuwe gebouw is letterlijk bekleed met mooie verhalen van allerlei trips. En de nieuwe plek heeft tal van nieuwe dingen, zoals een echte spelerstunnel. Met trots presenteren we op de laatste zaterdag van augustus een gebouw waarin we als club kunnen groeien.

Het programma voor de invulling van deze dag volgt later deze maand. Dus houdt ook de website hiervoor in de gaten.

Nieuwsarchief