Nieuws

Verlenging maatregelen betekent einde rugbycompetitie

Dinsdag 31 maart heeft de overheid bekend gemaakt dat de Corona maatregelen die tot 6 april van kracht waren, worden verlengd tot 28 april. Dit betekent voor rugbyend Nederland dat er nog niet getraind kan worden en dat er ook geen wedstrijden gespeeld mogen worden. Rugby Nederland heeft daarom helaas laten weten dan de competitie 2019-2020 niet kan worden uitgespeeld.

De bond heeft besloten het seizoen 2019/2020 per heden stop te zetten, gebruikmakend van artikel 19.1 en 19.2 uit het VWW.

Dit betekent het volgende:

  • De huidige stand van de competitie is de eindstand van de reguliere competitie 2019-2020. Dit scenario doet het meest recht aan het VWW, het verloop van de competitie tot nu toe en de duidelijkheid die spelers en clubs van ons vragen.
  • Er zijn geen kampioenswedstrijden en derhalve ook geen kampioenen.
  • Alleen de directe promotie en degradatie volgens de regelingen in appendix 7 van het VWW zullen worden toegepast.
  • Er worden geen play-offs en dus ook geen promotie/degradatiewedstrijden gespeeld.
  • Naast het NK Sevens en het RDD op 9 & 10 mei en 6 & 7 juni, komen ook de Cubs/Junioren festivals, het U20 festival en het LMT (Landelijk Mini Toernooi), te vervallen.

Meer informatie op de website van Rugby Nederland: rugby.nl

Blijf ‘rugbyfit’ tijdens de coronacrisis!

Door het coronavirus kunnen we helaas de komende tijd niet meer het rugbyveld op. Om niet helemaal zonder onze favoriete sport te hoeven zijn testen we de komende tijd de rugbykennis van onze leden in verschillende quizzen. Probeer jij ook een plekje in de top-5 van een quiz te bemachtigen? Ga in ieder geval de strijd aan met je vrienden/vriendinnen en deel na afloop je score via social media! Uiteraard zijn rugbyliefhebbers van andere clubs ook van harte welkom om mee te spelen. Je kan bij het starten van de quiz aangeven voor welke club je speelt. Zo houden we toch een beetje het competitiegevoel vast, de derde helft moet je er alleen nog even bij denken…. Succes!

Tot en met 6 april geen activiteiten bij RC Waterland

Vanwege het coronavirus zijn er in ieder geval tot en met 6 april geen activiteiten meer bij Rugby Club Waterland. Dus geen wedstrijden, trainingen of andere bijeenkomsten zoals feestjes of vergaderingen. Daarmee volgen we het advies van o.a. Rugby Nederland.

Trainingen en wedstrijden afgelast

Ivm met de Corona crisis heeft Rugby Nederland besloten alle rugbywedstrijden tot en met 31 maart 2020 te annuleren. Alle wedstrijden van Waterland zowel bij de jeugd als de senioren komen dus tot die tijd te vervallen.

Rugby Club Waterland heeft daarom besloten om alle trainingen, in ieder geval deze donderdag en vrijdag (12 en 13 maart 2020), niet door te laten gaan. Dat betreft zowel de bootcamp- als de rugbytrainingen.

Twee van de drie Six Nations wedstrijden die zaterdag gespeeld zouden worden zijn al afgelast. Wales-Schotland zal vooralsnog wel gewoon doorgaan. Deze wedstrijd zal alleen niet worden uitgezonden bij Rugby Club Waterland.

Ladies Night op 21 maart 2020

Zaterdag 21 maart neemt RCW JuRo Unirek het op tegen de Schotse dames van St Andrews University. Aansluitend aan deze wedstrijd wordt er een ladies night georganiseerd met onder andere SHOTsjoelen en karaoke. Ook zal er een kledingkraam zijn waar je kleding kan doneren, de kleding zal vervolgens verkocht worden op de avond zelf (meer informatie over het doneren van kleding vraag Yvonne Heijne). De opbrengst van alle kleding gaat naar het nieuwe clubgebouw, dus heb jij kleding die niet meer wordt gedragen of die niet meer past, doneren maar, wie weet maak je er iemand anders heel gelukkig mee!

Deze ladies night is niet alleen voor de ladies, omdat de mannen helaas niet op tour kunnen willen we die ook in het zonnetje zetten! Speciaal voor de mannen is er BEERPONG toegevoegd aan het event! Dus voor alle mannen; kom gezellig een biertje drinken en een spelletje mee spelen! Uiteraard mogen jullie alsnog verkleed komen Wij hopen dat jullie erbij kunnen zijn! Tot dan.

Update 15 maart 2020: Vanwege het coronavirus zijn de wedstrijd en festiviteiten afgelast.

Nieuwsarchief