Nieuws

RWC pool: de vierde tussenstand!

De een zal het kunde noemen, de ander geluk en er zijn zelfs deelnemers die over een complot theorie spreken, maar de feiten wijzen beide organisatoren aan als gedeelde winnaars van de tussenprijs van €10,00. Heren gefeliciteerd, jullie verdienen het…

En voor jullie informatie, onze pool heeft uiteraard de regels van RWC gevolgd, t.a.v. de toegekende punten van de afgelast wedstrijden. En verder hebben wij als organisatie helemaal geen punten toegekend aan de afgelaste wedstrijden (wat overigens ook geen invloed zou hebben gehad op de poule uitslag). Check de stand na de poulewedstrijden en na de poulestanden hier.

Maar dan komen de punten van de rangorde per poule erbij en krijgen we opeens een heel ander beeld. De grootste stap maakt Roland de Mooij, waarbij hij van de 30e plaats oprukt naar de 3e plaats. En onze Napoleon neemt voorlopig de eerste plaats over, op de voet gevolgd door de brillenkoning. Ja, er is nog veel mogelijk, nu gaat het om de grote knikkers. Na komend weekend (alles is uiteraard weer te volgen in onze kantine, al dan niet met een lekker ontbijtje) zullen de eerste grote afvallers bekend zijn, zowel in Japan als bij Waterland (gaat Zuid Afrika voor de 2e keer onderuit tegen Japan?).

Volgende week nog eenmaal een tussenstand en dan volgt de einduitslag op 3 november.

Nog veel kijkplezier,
Maarten en Hans

Weekendprogramma 12 en 13 oktober 2019

Nog een paar uurtjes en het weekend staat voor de deur! Last van een tyfoon hebben we hier gelukkig niet, dus als ook de regen geen roet in het eten gooit hebben we weer een mooi rugbyweekend. O.a. voor de Turven en Benjamins, zij komen voor het eerst dit seizoen op zaterdag in actie in Purmerend. Komt dat zien!

Prettig weekend!

Ontbijten tijdens de Rugby World Cup

In de komende weekenden kan je bij Rugby Club Waterland genieten van een heerlijk ontbijt terwijl je naar de Rugby World Cup kijkt. De afgelopen weekenden zijn er al meer dan 100 ontbijtjes verkocht! Het ontbijt start zaterdag en zondag vanaf 8.30 uur. Eet smakelijk en fijne wedstrijd!

UPDATE: Vanwege de verwachte impact van tyfoon Hagibis heeft World Rugby besloten 2 wedstrijden op zaterdag af te gelasten: Nieuw Zeeland tegen Italië en Engeland tegen Frankrijk. Volgens WK reglementen eindigen beide ontmoetingen nu reglementair in een gelijkspel, waardoor elk van de 4 teams er 2 punten bij krijgen.

It’s a learning game…

Waterlands Bende van Ellende (part two)

De ovale knikker die door twee teams enthousiast heen en weer wordt gebracht op een groen stukje gras waar de dauwdruppels glinsteren in de ochtendzon. Hoge palen, groene graspollen, bagger en bitjes. Duwen, trekken, tackle en weer verdergaan. Een lach, een traan, de uitgestoken hand die je helpt opstaan.

Zaterdagochtend de wekker gaat. Iedere vezel van je lijf maakt zich klaar voor een nieuwe dag op het veld. De kleedkamergeur baant zich een weg door je neus naar je brein en je weet het: hier gaat het gebeuren. Met je noppen door het kort gemaaide gras, kijk je naar de uitgezette veldjes. Vlaggetjes en afzetlint markeren de arena van vandaag. Plaats van handelen is Rugbyclub Zaandijk. Terwijl de ouders hun handen warmen aan een papieren bekertje met koffie, werkt de “Bende van Ellende” onder leiding van coach Wesley de Warming-up af. Met de spieren warm en de geoefende ruck weer vers in het geheugen, slaat plotsklaps het noodlot toe. Een kleine blessure speelt op en houdt Mea vandaag aan de kant, maar zij blijft er bij om het team te steunen.

“Audentes Fortuna Iuvat”
staat te lezen achter op het shirt van Amsterdam, de eerste tegenstander van vandaag. “Fortune favours te brave” of vrij vertaald het “Geluk zij met de dapperen.!” In de titanenstrijd om de trofee der dapperheid deden de twee teams niet voor elkaar onder. In een mooi gelijk op gaande strijd werd er goed gerugbyd door beide teams. Faire tackles, veel strijd en goed uitgevoerde rucks resulteerde in een prachtige 4-4 aan het eind van de eerste pot. Opvallend was de alertheid en support bij de Bende van Ellende als het aan kwam op de rucks. Dit resulteerde in veel balbezit en dus een voortzetting van de aanval.

That’s the Rugby-spirit…
Tegen het eerste team uit Haarlem werd wederom gestreden voor iedere grasspriet. Iedere centimeter terreinwinst werd zwaar bevochten. Beide teams wilden niet voor elkaar onderdoen en kwamen uiteindelijk met 3-3 beiden als winnaar van het veld. Bij Rugby kun je gewoon met het andere team meespelen als zij er een te weinig hebben. That’s the Rugby-spirit.

Spelleider…
Het tweede team van Haarlem was iets te machtig voor onze Benjamins. Het fysieke sterke spel van Haarlem vraagt nog iets meer gewicht en durf. De Ref ontpopte zich tot ware spelleider. Coachend begeleidde hij beide teams naar het einde van de wedstrijd. Met zijn zware Engelse accent, spoorde hij beide teams aan om vooruit te spelen, de confrontatie op te zoeken en niet alleen dwars over het veld te blijven rennen. Net als op het WK; vooruit, terrein winnen, tackle, ruck en weer door. Een 1-4 nederlaag, maar wel veel geleerd over de bedoeling van het spelletje.

De laatste ronde…
In het laatste potje staat het team uit Alkmaar tegenover onze dappere Rugbyers. In een gelijk opgaand wedstrijdje lijkt het er lang op dat de Bende van Ellende als overwinnaar van het veld stapt. Zo aan het eind van een lange ochtend daalt de concentratie echter een beetje en daar weet Alkmaar handig gebruik van te maken. Door snelle spelhervattingen staat er na het laatste fluitsignaal 4-4 op het scorekaartje van de Ref.

De opbrengst van een zaterdagochtend Zaandijk: heel goede inzet, mooie try’s, stevige tackles en een team dat steeds meer op elkaar ingespeeld raakt. Ze weten elkaar steeds beter te steunen in een aanval en verdedigend op te vangen. It’s a learning game…!

Let’s go Monsters…

RWC pool: de derde tussenstand!

Met nog 12 wedstrijden te gaan, loopt niet alleen in Japan maar ook in Purmerend de spanning op. En het kan zo maar dat de laatste wedstrijd, Japan – Schotland de uiteindelijke beslissing brengt wie met de tussenprijs en eeuwige roem naar huis mag. Download hier de stand per 7 oktober 2019.

Daarna volgen direct de eerste punten voor de eindrangschikking per poule, dit zal voor grotere verschillen zorgen. Twee landen omgedraaid en weg punten. En verder, voor de goede orde, de bonusvragen tellen alleen mee voor het puntentotaal op het eind.

Nu nog even de prijsverdeling, we hebben in tegenstelling tot de vorige Worldcup pool, de 50 deelnemers niet gehaald en dus worden er slechts 4 prijzen uitgekeerd, in de verhouding 40%/30%/20%/10%afgerond komt dat neer, van een totaal prijzengeld van € 205,00 – € 10,00 op:
1e prijs: € 80,00
2e prijs: € 60,00
3e prijs: € 37,50
4e prijs: € 17,50

Verder heeft vriend Maarten nog een paar fraaie overzichten gemaakt van de voorspelde poulewinnaars:

Momenteel voeren Japan (A), Nieuw-Zeeland (B), Engeland (C) en Australië (D) de poules nog aan.

Wederom succes met je pool en uiteraard nog meer met de soms fantastische wedstrijden.

Hans Le Noble

Nieuwsarchief