Nieuws

Inschrijving Ameland 2018!

Dit jaar zal het beachrugbytoernooi van Ameland op 15, 16 en 17 juni 2018 worden gehouden. Dezelfde boerderij ‘De Kiewiet’s Hoeve’ staat weer tot onze beschikking van vrijdag t/m maandag. Ook dit jaar is de organisatie in handen van Tessa Sonderman en Amber Laan.

En dit jaar zijn we er extra vroeg bij om iedereen de gelegenheid te geven om je agenda vrij te plannen om bij dit onvergetelijke weekend te zijn. Via onderstaand formulier kun je vanaf vandaag inschrijven en dan bevestig je de reservering door deze te betalen. Je reservering is pas definitief als de betaling binnen is.

De Kiewiet’s Hoeve
De kosten voor de boerderij zijn €17,- per nacht (incl. ontbijt en drankjes). Kinderen tot 10 jaar betalen de helft en tot 3 jaar (wel zelf bedje meenemen) is het gratis. Iedereen moet voor zijn of haar eigen beddengoed zorgen. Onderlaken en kussensloop zijn verplicht. Deze zijn eventueel te huur, ter plaatse kan je dit zelf regelen met de verhuurder van de boerderij.

Boerderij BBQ
De traditionele BBQ op zaterdagavond zal natuurlijk niet ontbreken. Kosten zijn € 15,00 p.p. (incl. wat drank). Kinderen onder de 10 jaar betalen ook hier de helft en onder de 3 jaar is het gratis. Deze BBQ is uiteraard voor alle Waterlanders en supporters toegankelijk, mits vooraf aangemeld en betaald. Ook als je niet op de boerderij overnacht ben je van harte welkom.

Betaling
Je kunt het totaalbedrag overmaken naar rekeningnummer NL65 ABNA 0439 2799 92 tnv T.M. Sonderman onder vermelding van je naam en aantal overnachtingen en eventueel BBQ. De betaling graag zo snel mogelijk voldoen wil je je aanmelding definitief maken. Zodra je betaling binnen is krijg je daarvan binnen twee weken een bevestiging via e-mail.

Kosten annuleren
Mocht je onverhoopt na aanmelding en betaling toch niet mee kunnen kun je een ten alle tijden het geld van de BBQ terug krijgen tot het moment dat de boodschappen zijn gedaan. Ook krijg 100% van de betaling terug als je voor 1 mei je weer af moet melden. Vanaf 1 mei en tot 1 juni krijg je het overnachtingsgeld voor 50% terug. Vanaf 1 juni kun je helaas geen geld meer terug krijgen. Als je iemand kan vinden voor jou betaalde plek mag je ‘ruilen’. De betaling moet je dan onderling regelen, geef wel via de e-mail door wie jouw plek inneemt!

Voor vragen en opmerkingen, problemen en oplossingen kun je mailen naar ameland@rugbyclubwaterland.nl.
Hopelijk beleven we weer een top weekend op Ameland!

 

Cubs plaatsen zich voor NK Sevens!

Na het eigen oefentoernooi op Hemelvaartsdag (foto’s onderaan dit verslag), was het afgelopen zaterdag eindelijk zover voor onze Cubs: de voorrondes van het Nederlands Kampioenschap Sevens!

In eerste instantie gingen de Cubs met elf man/vrouw sterk naar Hoorn voor de wedstrijden. Dit in verband met een blessure van één van de spelers. Gelukkig kon Sven last minut nog mee en gingen het team alsnog met twaalf man richting Hoorn. Tijdens de warming-up vlak voor de eerste wedstrijd tegen RC ’t Gooi gaven coaches Nick Romp en Zaid El Ouardani nog één keer een motivatie speech: “Jullie mogen trots zijn om in dit shirt te spelen, het is een shirt van een team wat vandaag door gaat naar het NK”.

In de eerste helft van de wedstrijd moesten de Waterlanders wel flink aan de bak in een wedstrijd die hard tegen hard ging. Uiteindelijk was Waterland toch sterker, dit bleek ook in de tweede helft waardoor een mooie 40 – 10 overwinning op ’t Gooi werd geboekt.

De tweede wedstrijd was tegen het oh zo sterkte Breda, een bekend team want ook in de 15 a side competitie werd al tegen het team uit Brabant gespeeld. Waterland begon niet scherp en kwam in de eerste minuten op achterhand. Dit veranderde gelukkig heel snel. Beide teams maakten kans op de overwinning, maar uiteindelijk was Waterland opnieuw sterker: 25 – 15.

De derde wedstrijd speelde Waterland tegen onze oude vrienden uit Driebergen; RC The Pink Panters. Opnieuw sloegen de Cubs van Waterland toe, door een 35-5 overwinning was kwalificatie al zo goed als zeker. Maar in de laatste wedstrijd van de dag stond het eerst nog tegenover de thuisploeg. RC West Friesland dat flink wat supporters lang de kant hadden staan kwam ook te kort tegen Waterland. Met een aantal zeer fraaie tackles en mooie runs won Waterland voor de tweede keer die dag met 40-10.

Met de vier overwinningen uit net zoveel wedstrijden laat het team zien een plek op het Nederlands Kampioenschap meer dan verdiend te hebben. Het NK zal op zaterdag 2 juni op het Nederlands Rugby Centrum Amsterdam gespeeld worden. Natuurlijk kan het team dan ook alle steun vanaf de zijkant gebruiken!

RC Waterland Cubs 7’s Toernooi (Foto’s Maarten Rabelink)

Vrijwilligers gezocht: vacaturebank

Hoewel we bij RC Waterland niet mogen klagen over het aantal vrijwilligers dat zich voor de club inzet, komen we op een aantal plekken in onze organisatie toch wat handjes te kort. Om een overzicht te geven van de vacatures op vrijwilligersgebied hebben we een vacaturebank in het leven geroepen. Op deze pagina houden we de leden en ouders van jeugdleden op de hoogte van de mogelijkheden. De vacaturebank is in het menu bereikbaar via ‘De club’ en Organisatie of via deze link.

Laatste contributie-inning van het seizoen

Op donderdag 24 mei zal het vierde deel van de contributie worden afgeschreven. De contributie wordt in een seizoen in vier gelijke delen bij de leden afgeschreven, dit is het laatste deel van het seizoen 2017/2018.

Wie wordt speler/speelster van het jaar?

Vandaag maken we de nominaties bekend van laatste twee categorieën, die van de Senioren. Wie wordt speler en speelster van het seizoen 2017/2018? Onderstaande personen maken kans op die eervolle titel. Op het RCW Gala op 19 mei zal de uitslag bekend worden gemaakt!

En de genomineerden zijn…

Nominaties Vrijwilliger van het Jaar

Of het nou gaat om het organiseren van wedstrijden, het drankje inschenken achter de bar, het nemen van bestuurlijke beslissingen, of het onderhouden van deze website. Het is op onze club allemaal vrijwilligerswerk. Zonder deze vrijwilligers zou het simpelweg niet mogelijk zijn om op Ereklasse niveau te rugbyen. Daarom worden sinds 2009 op het Rugby Club Waterland Gala ook onze vrijwilligers in het zonnetje gezet. We kregen behoorlijk wat reacties op onze vraag aan de leden wie zij van onschatbare waarde vonden voor de club. Uit die reacties hebben we nu drie vrijwilligers geselecteerd. Wie Vrijwilliger van het Jaar gaat worden bepalen de aanwezigen op het RCW Gala op 19 mei 2018. Zorg dus dat je er bij bent!

En dan nu de genomineerden! De teammanagers waren dit jaar zeer populair, de drie nominaties dan zijn ook drie teammanagers geworden:

Hans Spaan: Hij was maar liefst 20 jaar lang teammanager van het eerste herenteam. Dit seizoen was zijn laatste jaar in die functie. Hans is vaak op de club te vinden, niet alleen op trainings- en wedstrijddagen maar ook op maandagochtend als hij er voor zorgt dat het clubhuis er weer piekfijn uit ziet.

Bianka Laan: Sinds Bianka het teammanagerschap van het damesteam op zich nam is er eigenlijk geen seizoen geweest waarop niets te vieren viel. Het team heeft mede door de inzet van Bianka de afgelopen jaren enorme stappen gemaakt. Ook voor Bianka is dit heet laatste jaar als teammanager, maar een einde aan het vrijwilligerswerk is dat zeker niet. Ze zet zich inmiddels al in binnen de bouwcommissie, met de nieuwbouw in het vooruitzicht gaan daar weer veel tijd inzitten.

Liesbeth Krijgsman: Ook Liesbeth zit al jaren actief als teammanager, maar dan van meerdere teams. Bij de TBM was ze al actief en uiteindelijk is nu uitgekomen bij de Colts. Naast het teammanagerschap was ze dit seizoen ook betrokken bij de organisatie van de jeugdtour en houd ze al jaren onze ledenadministratie op orde!

Nieuwsarchief