Nieuws

Frans bezoek bij Waterland

Zaterdag 8 juni komen de veteranen van ACS Soissons bij ons op bezoek om tegen onze veteranen te spelen. We verzamelen om 14.00 uur uiterlijk en de kick off is om 15.00 uur.

We hopen op een grote opkomst, uiteindelijk wie is er nog niet bij en op bezoek geweest (zowel onze jeugd als onze veteranen zijn al langs geweest in het hoge noorden van Frankrijk). Na de wedstrijd uiteraard een mooie derde helft en afsluitend een luxe BBQ (niet alleen voor de spelers ook ons hondstrouwe publiek mag meehappen). Kosten zijn €10,00 maar dan krijg je ook wel wat… graag opgeven bij Marcel Tierie of Hans Le Noble. Afrekenen doen we zaterdag.

tot zaterdag,
Marcel en Hans

RCW Gala op 22 juni

Het Senioren gala valt dit jaar laat in het jaar (na Ameland) dit i.v.m. er geen andere data beschikbaar is volgens de RCW agenda. De Evenementen Commissie (EC) heeft dit seizoen besloten om geen dresscode aan het gala toe te voegen. Gala op zichzelf is al een dresscode, wel wordt verwacht dat alle aanwezigheid er op hun mooist uit zien. Het clubgebouw zal omgetoverd worden in een ‘colorful’ locatie voor het gala. Met natuurlijk o.a. de bekendmaking voor de SVHJ & MWS van de Senioren teams. De genomineerden zullen binnenkort bekend worden gemaakt op onze website.

Wie is jouw Vrijwilliger van het jaar?

Of het nou gaat om het organiseren van wedstrijden, het drankje inschenken achter de bar, het nemen van bestuurlijke beslissingen, of het onderhouden van deze website. Het is op onze club allemaal vrijwilligerswerk. Zonder deze vrijwilligers zou het simpelweg niet mogelijk zijn om op Ereklasse niveau te rugbyen. Daarom worden sinds 2009 op het Rugby Club Waterland Gala onze vrijwilligers in het zonnetje gezet. Voor het komende gala op zaterdag 22 juni 2019 zal een aantal vrijwilligers genomineerd worden voor de titel 'Vrijwilliger van het Jaar. Op de avond zelf kunnen de aanwezigen stemmen op wie zij de meest waardevolle vrijwilliger van het seizoen vinden. 

Rugby Club Waterland vraagt de leden mee te denken over welke vrijwilliger dit seizoen (of misschien zelfs al jaren) echt onmisbaar was. Je kunt dat doen door het formulier in te vullen. Laat daarbij weten waarom hij of zij zo belangrijk is en het verdiend om in het zonnetje te worden gezet. Binnenkort zal via deze website de genomineerde vrijwilligers bekend worden gemaakt.

Promotie voor tweede damesteam!

Na een seizoen met voornamelijk winstwedstrijden was het toch wel even spannend om promotiewedstrijden te spelen tegen The Hookers/Sparta. Afgelopen seizoen zijn de dames van Den WaHa Cheetah’s als team heel erg gegroeid en hebben geleerd als team sterk te staan op het veld.

Na uit een lastige wedstrijd gewonnen te hebben ondanks 3 (!) gele kaarten en heeeel veel penalty’s tegen, was het afgelopen zondag de beurt om thuis in Haarlem de promotie naar de 2e klasse te verwezenlijken. Het spel startte zoals het hoorde, maar eindigde als een andere rugbyvariant. Door de vele blessures bij the Hookers waren de Cheetah’s genoodzaakt ook met steeds minder speelsters in het veld te staan waardoor het bijna een ten’s wedstrijd werd.

Ondanks dat dit verwarring bracht en de Cheetah’s een beetje uit het spel haalde hebben ze toch de winst kunnen pakken en daarmee de promotie. Komend seizoen zullen de Cheetah’s daarom uitkomen in de 2e klasse. Een prestatie die ze hebben verdiend na dit seizoen. En een klasse waar ze van plan zijn net zo te groeien en net zo fijn te spelen.

Nominaties Speler van het Jaar bij GTBM

Voor de Guppen, Turven, Benjamins en Mini’s (GTBM) komen er nog wat trainingen en/of toernooidagen aan, maar het is wel zover: de bekendmakingen de nominaties voor de Spelers van het Jaar binnen deze groepen. Daar gingen natuurlijk heel veel vergaderingen voor de trainers aan vooraf, want met zoveel goede en leuke spelers is het maar lastig kiezen. Maar toch zijn ze er gelukkig uitgekomen en zijn de nominaties per team bekend. De genomineerden maken kans op titel ‘Speler van het Jaar’, de uitreiking zal plaats vinden tijdens de teamuitjes in juni. Daarover krijgen de ouders/verzorgers nog nader bericht.

Maar nu het grote moment…. de genomineerden zijn:
Nieuwsarchief