Op 28 mei 2022 werden de rugbysters van de Blue Waves voor het eerst in de geschiedenis van Rugby Club Waterland landskampioen. Een huldiging bij het Nationaal Rugbycentrum Amsterdam en later die dag bij het complex van Rugby Club Waterland volgde. De gemeente Purmerend wil dit nu dunnetjes overdoen komende zaterdag 24 september van 14:00 tot 14:30 uur in de Markthallen op de Koemarkt. 

‘Het college van de gemeente Purmerend gelooft in de meerwaarde en de kracht van sporttalent en topsport. Aansprekende sportprestaties maken de inwoners van Beemster en Purmerend trots en inspireren tot actief sporten. We zijn erg trots op onze sporttalenten en topsporters. Graag geven we jullie een gezicht én structureel een podium na het bereiken van een topprestatie. 

Om die reden organiseren we in samenwerking met de Sportraad en Spurd op 24 september van 14:00 tot 14:30 uur in de Markthallen op de Koemarkt een officiële huldiging van de topsporters uit onze gemeente die een bijzondere prestatie hebben neergezet. Hier worden de sportprestaties geëerd van hen die woonachtig of geboren zijn in Purmerend/Beemster.’

Zien we jou zaterdag?