Een koude, natte zondagmiddag in Enschede: dat klinkt niet heel aantrekkelijk. Maar de mannen van Waterland hadden er desondanks toch zin in! Na een aantal verschuivingen in de opstelling was het al weer tijd voor de kick-off. De heren lieten ERC meteen merken dat ze hier waren gekomen om te winnen en voerden de druk goed op. De eerste 20 minuten werden gedomineerd: dit resulteerde in een 0-3 voorsprong door de penalty-kick van Nick Berkelaar. Dit werd gevolgd door een try van Mirco Gramsma na een goed uitgespeelde lijn. Na wat kleine foutjes was de stand 5-10 in het voordeel van Waterland.

Na de rust was er onenigheid tussen de scheidsrechter en linesman Barry Kalkwarf, waarna de laatste het veld af werd gestuurd. Dit was niet de eerste Waterlander die het veld moest verlaten: ook Joey Berkelaar moest met een gele kaart op de bank na een licht opstootje met een speler van Enschede.

Uiteindelijk wist dhr. Gramsma nog een try te drukken, deze werd echter gevolgd door een try van de tegenstander. Aanvallend werden er aanhoudend kleine foutjes gemaakt, hierdoor zaten er niet meer tries in. Desondanks wist Waterland door het ijzersterke verdedigende spel de voorsprong te behouden. Eindstand: 12-15. De energieke Spaanse nieuwkomer Omar Jelti werd Man of the Match. Al met al een goede voorbereiding voor volgende week: Pickwick Players thuis!