Na een intens seizoen vol pieken en af en toe wat dalen is het tijd om even terug te blikken én vooruit te kijken. We spraken met onze hoofdtrainer Andrejs Aleksandrovs over zijn eerste jaar aan het roer en wat hij verwacht van de komende seizoenen. Hier is wat hij te zeggen had.

1. Hoe kijk jij terug op het seizoen van de heren?
“Ons doel dit seizoen was om als een echt team te spelen, de vaardigheden van onze spelers te ontwikkelen en ons spelsysteem onder de knie te krijgen. Ik denk dat we daar voor meer dan de helft in zijn geslaagd. Het was geweldig om te zien hoe de spelers niet alleen individueel groeiden, maar ook beter op elkaar ingespeeld raakten. We hebben grote stappen gezet!”

2. Hoe vond je het om voor het eerst hoofdtrainer te zijn?
“Ik heb er eigenlijk nog steeds niet echt bij stilgestaan. In mijn hoofd ben ik nog steeds die ervaren speler die zijn kennis probeert over te brengen op het team. Het voelt goed om te zien dat de jongens mij respecteren en naar me luisteren. Het was uitdagend, maar tegelijkertijd ontzettend leuk. Ik leer nog elke dag bij en voel me steeds meer thuis in deze rol.”

3. Wat verwacht je van de komende seizoenen?
“Ik wil dat de jongens nog meer vaardigheden en spelinzicht ontwikkelen. Er is altijd ruimte voor verbetering en ik ben vastbesloten om zelf ook een betere trainer te worden. Mijn doel is om niet alleen de technische en tactische aspecten van het spel te verbeteren, maar ook de mentale en fysieke weerbaarheid van het team. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen nog veel kunnen bereiken.”

Met deze positieve en ambitieuze houding, zoals we hem kennen, kijkt Andrejsuit naar wat de toekomst brengt. Maar eerst gaan de mannen nog een aantal toernooien tegemoet. Eerste stop: Amsterdam Sevens.