Op een mooie zondagmiddag 3 maart traden de Bulldogs op tegen de heren van Waterland in Purmerend. Al vrij vroeg in de wedstrijd kwam Waterland al voor door een penalty die werd benut door onze nieuwe man Dylan. De Bulldogs wisten vrij vlot een try te drukken met een goede maul en daar zit nou net de kracht van Waterland niet. De conversie werd benut 3 – 7 voor de uitploeg. 

Na wat snelle aanvallen over en weer en een verloren line-out scoorden de Bulldogs hun 2e try, de conversie werd gemist dus 3-12. De Waterlanders lieten de koppies niet hangen en gingen vlot de aanval in wat in een try resulteerde. De conversie werd niet gemist door Dylan en er Waterland haakte weer aan met een 10-12 op het bord. 

Nu kreeg Waterland toch de smaak te pakken, door snelle aanvallen en goede opvolging kon Roy door de sterke verdediging breken wat weer een 5 punter opbracht 15-12. De Bulldogs waren niet gekomen om te verliezen: zij opende de aanval, hier en daar een foutje bij Waterland, wat een penalty opleverde voor de heren uit Almere. Zij benutte de penalty 15 tegen 15. Het werd toch wel even spannend voor het publiek en waarschijnlijk ook voor de coaches maar de heren waren nog lang niet klaar met aanvallen en na een hele goede aanval waar de ruimte goed werd benut scoorde Waterland hun 3e try 22-15. 

In de 2e helft ging Waterland gelijk razendsnel van start, een mooi break van Joey die goed zijn omgeving in de gaten hield en in Cody de ondersteuning vond. Try 4 in de pocket en Waterland liep uit met een score van 27-15. Hierna werd er stevig gestreden aan beide kanten goede tackles, mooie en snelle aanvallen. Je kon duidelijk zien waar de krachten van de beide teams zaten. Waterland heeft een fantastische snelle lijn en de Bulldogs meer gewicht. 

Wat ook duidelijk naar voren kwam toen er een scrum op de 5 meter lijn was in het voordeel van de Bulldogs door een goede push liepen de heren uit Almere ook over de try line. Er volgde een overtreding van een Waterland speler voor de try line en deze werd bestraft met een penalty try tegen. Het werd opeens weer spannend 27-22. Dylan kreeg nog even geel voor een hoge tackle, maar dat deerde niet. Weer een mooi uitgespeelde bal naar Mirco die even zijn snelheid liet zien en onhoudbaar was voor de tegenstander, try nummertje 5. 34-22. 

Maar goed, de Bulldogs waren ook nog wakker, dus alle zeilen moesten nog even worden bijgezet om te verdedigen, dat werd ook uitstekend gedaan en Dylan mocht zijn 2e try bijschrijven. De conversie werd benut door Sander en het is 41-22. De laatste try van de wedstrijd mochten de heren uit Almere op hun naam schrijven weer een sterke maul waar Waterland geen antwoord op had, eindstand 41-27. 

Kortom, een spannende wedstrijd waar het thuispubliek op deze Super Sunday van genoten heeft.

 

Foto’s RC Waterland – RC Bulldogs (© Maarten Rabelink)