Het seizoen is ten einde en we likken onze wonden en vieren de overwinningen. Tijd voor een zomerstop! Maar hierbij ook alvast een kijkje naar volgend seizoen. 

Heren Senioren

Door het besluit om een Future klasse in te richten hebben er verschuivingen plaatsgevonden in de indeling van de competitie. En dat is heel goed nieuws voor ons! De heren senioren zullen volgend seizoen weer uit mogen komen in de tweede klasse. Ook goed nieuws is dat we voor deze groep een trainer uit eigen gelederen gevonden: Andrejs Aleksandrovs. 

Dames Senioren

Na het succesvolle seizoen als cluster met de Bassets uit Sassenheim is er besloten door te gaan met de samenwerking voor in ieder geval nog een seizoen. De intentie is daarbij dat we ook inschrijven in de social 10-a-side competitie.

Pien Selbeck zal wederom de hoofdcoach zijn van dit succesvolle team en zoekt daarbij de samenwerking op met de trainer van de Bassets. Maar ook de gezamenlijke unit trainingen voor de senioren zal worden voortgezet op de dinsdagavonden. Door de inrichting van deze trainingen is het mogelijk om te trainen op specifieke skills. 

Head of Rugby
We hebben Pien Selbeck bereid gevonden om ook de functie van Head of Rugby binnen onze club op zich te nemen. Naast haar rol als senioren trainer zal zij daarnaast ook een stuk rugbyontwikkeling oppakken over de gehele linie van onze club. Zij zal onze trainers en coaches helpen in hun ontwikkeling en het stukje uitvoerende werk doen zodat de TC zich meer kan richten op het beleidsmatig deel. Dat maakt het bruggetje dus ook makkelijker naar onze jeugd teams. 

Lees de gehele update van de jeugd teams in het andere nieuwsbericht vanuit de TC. 

Start seizoen 2023-2024

De eerste wedstrijden zullen in september 2023 worden gespeeld, de dames spelen hun eerste wedstrijd op zondag 24 september en de heren wachten nog in spanning af. Vanaf 15 augustus zullen we gaan beginnen met de pre-season trainingen voor de heren/dames senioren waarbij de Colts ook uitgenodigd zijn. Deze zullen op de huidige trainingsavonden, dinsdag en donderdag door Kay en Thom van CrossFit Purmerend worden gegeven bij ons op de club om 20:00. De pre-season trainingen hebben als doel fun en hard werken te combineren. Vanaf 21:00 uur zullen Andrejs en Nick de rugbyers meenemen in hoge intensiteit rugby games. Vanaf ongeveer de 3e week zal rustig aan het tackelen en het contact weer opgebouwd worden. 

Nieuwe leden zijn van harte welkom en kunnen in contact komen met ons via intro@rugbyclubwaterland.nl. Zo krijg je de juiste  informatie en de contactpersoon binnen het team.