Koning Winter zorgde vorige week nog voor een vrij rugbyweekend voor RC Waterland 1, maar dit weekend had het lentezonnetje alle sneeuw doen verdwijnen en kon er weer gespeeld worden in de Ereklasse Plate. De Waterlanders gingen goed tegen LRC Diok goed van start. Erik Veltman opende na drie minuten de score met een try, Willem Buren maakte er vervolgens 7-0 van. Via een penaltykick kwam de ploeg uit Leiden terug naar 7-3. Daarna volgende een aantal try’s van de Waterlanders, Sean Rankin zorgde na goed werk van captain Dennis Bus voor de 12-3. De 17-3 kwam op naam van Jesse Jacobs te staan en Sander de Miranda zorgde voor de 22-3. Willem Buren tilde de stand vervolgens met de conversie naar 24-3. Tegenstander LRC Diok had tot op dat moment weinig tegenstand te bieden, maar met een try vlak voor rust veranderde dat compleet.

RC Waterland was in de tweede helft geen schim meer van zichzelf. Het spel werd gedurende de gehele tweede helft voornamelijk op de helft van de Waterlanders gespeeld. LRC Diok kreeg steeds meer het gevoel dat er toch wat te halen was en gaf nog wat extra gas. Waterland kon op de try’s van Diok alleen antwoorden met drie punten via een penalty van Willem Buren. Na lang onder druk te hebben gestaan wisten de bezoekers vlak voor tijd op 27-27 te komen. Toch kreeg RC Waterland via Melle de Jongh nog een kans om de overwinning toch nog naar zich toe te trekken, maar de wing zag zijn poging om te scoren op een meter of twee voor de tryline stranden.

Door het gelijke spel blijft het heel spannend in de Ereklasse Plate, de teams staan dicht bij elkaar op de ranglijst staan. Voor Waterland wacht dus nog een zware klus, maar het krijgt nu een maand om zich daarvoor goed voor te bereiden. Door de interlandperiode komt het pas op 25 maart weer in actie, het speelt dan een uitwedstrijd tegen RC The Hookers 1.

Foto’s RC Waterland 1 – LRC Diok 1 (foto’s: Maarten Rabelink)