RCW Stratentoernooi 2013Tijdens het 28e Rugby Stratentoernooi streden 13 teams om de felbegeerde Cup en Plate. Gelukkig bleef het droog en konden honderden fans en supporters de rugbyers aanmoedigen. Ook waren er nieuwe teams aanwezig zoals Purmer Posse, RC Zaandijk, Billy Buffels en team Captain Morgan.

Het waren aan het einde van de dag RC Zaandijk en RCVD die streden om de Plate. De swaffelaars, al 2 jaar als tweede geëindigd, mochten in de finale aantreden tegen Aads Loempia’s van 1e team spelers Nick Romp en Sander de Miranda. Zij speelden om de hoofdprijs: de Cup.

RCW Stratentoernooi 2013

Na een spannende finale waren het de Swaffelaars die de Cup mee naar huis mochten nemen en mogen zij zich winnaar van Het Stratentoernooi 2013 noemen. Eindelijk, na twee jaar op de tweede plek konden de Swaffelaars de overwinning vieren. Lang konden de Swaffelaars echter niet genieten van hun beker want al dezelfde avond raakte de cup kwijt. De plate werd gewonnen door de pas opgerichte Rugby Club Zaandijk. RC Zaandijk hoopt zo snel mogelijk in de competitie te starten met een nieuw seniorenteam. Daarom werd deze eerste overwinning door de Zaanse rugbyers flink gevierd.

Foto’s RCW Stratentoernooi 2013