Waar het paasweekend normaal gesproken in alle rust wordt doorgebracht met de familie, hebben de Cubs en Junioren van Rugby Club Waterland en Alkmaar gemeend deze dagen te moeten doorbrengen in Newcastle Engeland. Onder de bezielende leiding van een 15 koppig kader zijn 42 rugby jeugdleden afgereisd naar IJmuiden om daar hun reis aan te vangen naar het rugby land bij uitstek. Op de boot bleek al snel dat dit bezoek voor velen niet onopgemerkt zou blijven. Andere reizigers op de boot konden zomaar getrakteerd worden op een niet nader te noemen juniorenlid (voor sommigen bekend als Piet Gordijn) die volledig in plakband was gewikkeld en door de hele boot werd gesleurd. Toch raar als je aan je kopje koffie zit en je ziet een jongen met een hanenkam een andere jongen met zich mee slepen om deze in te leveren bij het zorgzame kader.

 

IMG_6642

Ook hebben diverse leden van onze rugbyclub gemerkt dat als er in een lift staat dat je er niet in kan met meer dan 13 personen dat je dit ook niet moet doen…. Alsof ze uit een sauna kwamen melden enkele leden zicht bij ons nogal paniekerig dat ze vast gezeten hadden in de lift. En toen moest de echte trip nog beginnen.

Op de boot werd ´s avonds ook de eerste rechtbank gehouden. Hier werd al snel duidelijk dat er niet te spotten viel met de regels opgesteld door het kader. Zo moest verdachte Tim H. na een fraai staaltje snelrecht zich de volgende ochtend melden om een betonnen rugby bal aangemeten te krijgen. En toen bleek maar weer dat je zelfs geketend aan een betonnen bal gewoon de douane doorkomt. De gedragingen van een ieder werden dan ook nauwlettend in de gaten gehouden door openbaar aanklager De Weerd. Het kader had pro-deo advocaat Dobber ter beschikking gesteld om de jeugdleden ter zijde te staan. Dit was helaas veelal zonder succes zodat de aangeklaagden maar zelden hun straf ontliepen. En waar straffen worden uitgedeeld dienen er ook twee beulen te zijn die hiervoor zorg dragen. Dit werd dan ook enthousiast uitgevoerd door de beulen Co O. en Robert J. Waarbij de laatste aangemerkt kan worden als zeer ervaren straffen uitdeler.

Laatstgenoemde Robert J. staat eveneens bekend als globetrotter die elk land we eens bezocht heeft. Je zou dan ook denken dat deze wereldreiziger op de hoogte is van alle geldende tijdsverschillen…. Jammer is het dan ook dat op aangeven van voornoemde heer Robert J. bijna de voltallige rechtbank de eerste ochtend te laat was voor het geplande ontbijt. Gelukkigerwijs weet een ieder dat de aangestelde rechtbank altijd onschendbaar is.

IMG_6919

Naast allerlei misdragingen hebben wij wel een visitekaartje afgegeven op rugbygebied. De Cubs hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld tegen de Novocastrians die ze helaas wel hebben verloren. De Junioren hebben de Novo’s wel verslagen in een fantastische wedstrijd. De ontvangst van de Novo’s was geweldig. Wat een sympathieke club! Op de laatste dag waren wij ook getuige van een prachtige eerste helft van de wedstrijd van de Falcons tegen de Wasps waar onze jeugd de ere haag mochten vormen en er zelfs drie cubs als ballenjongens mochten meedoen.

Vermoeid maar voldaan weer op de boot huiswaarts. Hier werden alle misdragingen nog eens dunnetjes over gedaan waardoor een tweede rechtbank zitting niet was te vermijden. Hier werd iedereen die zaken was kwijtgeraakt of verloren nog eens tot de orde geroepen en op juiste wijze berecht. Wel viel op dat het steeds dezelfde verdachten zijn die voor een rechtbank moesten verschijnen (enkele verrassingen daar gelaten he Ilse K.???). Het is verder niet in het belang van de verdachten of veroordeelden om hier verder over uit te wijden, dus hier laat ik het even bij. Wel wil ik onderstaand nog een aantal feitjes met u delen waar wij het aan uw verbeelding overlaten op wie of wat dit betrekking heeft…..:

Wist u dat…………………………………….

 • Er gedurende deze tour geen onvertogen woord is gevallen?
 • Zelfs iemand van de begeleiding zijn paspoort in de auto van mama heeft laten liggen?
 • Sommige meisjes een heel weekend lang op zoek zijn geweest naar hun skippybal?
 • Damian geen bruine bonen lust, maar voor de rest alles?
 • Joey B. iedere dag stipt om 18:00 u eten nodig heeft?
 • Zwarte Kip in de smaak valt in Engeland?
 • Je 40 rugbyers van eten kunt voorzien bij Macdonalds in een half uurtje?
 • Bert van der M. een ware John Travolta is?
 • Eric D. zonder dolby surround een hoop heeft gemist?
 • Onze buschauffeur James nogal last heeft van “steamy windows”?
 • Sophie en Ilse een hoop kusjes hebben gemist tijdens de bezemrace met de Novo’s?
 • Mijn Sharon dat soort dingen nooit doet?
 • Iedereen met een uniform op aandacht kon rekenen van Bianka L. en Liesbeth K.
 • Onze meiden te goed waren voor de Engelse meisjes?
 • Dylan S. twee keer is verkozen tot Man of the Match?
 • De dekens volgens Peter de W. op deze tour veels te klein waren?
 • Zaid E.O. (of Piet Gordijn) er ook beeldig uitziet in een jurk?

Als laatste wil ik nogmaals als rechter namens het gehele kader mijn grote dank uitspreken aan alle vrijwilligers die mee zijn gegaan en in het bijzonder Bianka L. en Liesbeth K. voor hun uitstekende (organisatorische) zorgen. Maar vooral alle cubs en Junioren die zijn mee geweest. Jullie hebben er met zijn allen voor gezorgd dat dit een onvergetelijke tour is geworden. Bedankt!!

Dit is mijn uitspraak en hier zult u het mee moeten doen!

Rechter Remco H.

 

Foto’s Jeugdtour 2016