In juli plaatsten we op deze website al een artikel over de speciale rugbyclinics voor de jeugd die worden mogelijk gemaakt door Supporters van Waterland.  Zo kunnen jaarlijks de leerlingen van diverse Purmerendse basisscholen kennis maken met onze mooie rugbysport. Vlak voor de zomervakantie kregen de leerlingen van de Oecomenische Basisschool ‘De Marimba’ de kans om onder leiding van Dennis Bus aan de slag te gaan met rugbybal en de tackelbags. Speciaal voor de website lieten ook zij weten wat ze van deze rugbyervaring vonden.

“Wat een geweldige ochtend. De kinderen hebben het geweldig gevonden. Rugby klinkt stoer en hard. Voor de meesten niet zo snel een sport waar je gelijk aan denkt om naar toe te gaan. Een aantal kinderen hadden dus vooraf hun bedenkingen en anderen zagen zichzelf al aanvallen. 

Tijdens de clinic werd wel duidelijk dat rugby ook samenspel en tactiek inhoudt. Voor veel kinderen is het vreemd om echt met hun lichaam te mogen werken, hun lichaam in te zetten. Wat kan dat goed zijn voor de sociaal emotionele ontwikkeling, je eigen kracht te kunnen en mogen voelen. 

Leuk en actief en zeker een aanrader voor een aantal kinderen!!  Ik zie je graag nog een keer terugkomen!!”

Foto’s van de clinic: