Beste (nieuwe) Waterlanders, veteranen, supporters en fans,

De eerste trainingen zitten erop en over de bezetting mogen we vooralsnog niet klagen (alleen dames en junioren laten het nog wat afweten, zal wel aan de vakantieperiode liggen).
Allereerst, voor wie dit nog niet door had, de nieuwe competitie is inmiddels bekend en is te bekijken op deze website onder het tabje teams. Voor ik het komende augustusprogramma doorgeef eerst wat algemene berichtgevingen en oproepen. Zeker onze leden, lees dit goed!!

Bij aanvang van de nieuwe competitie moeten alle spelerskaarten op orde zijn, hiervoor heeft jouw teammanager je pasfoto nodig (die van vorig jaar zijn geseald geweest en niet meer te gebruiken), tevens is er van alle spelers, die mogelijk in de eerste klasse zullen gaan spelen, een kopie van het paspoort of id nodig. Een papieren versie kun je aan je TM*) geven of hem via de e-mail doorsturen. Deze spelerskaarten moeten door de NRB worden gestempeld, dus zorg ervoor dat de benodigdheden voor 22 augustus bij de TM is ingeleverd.

Wegens omstandigheden hebben een paar leden van de schoonmaakploeg voor komend seizoen afgezegd. We zoeken daarom een paar leden die regelmatig op de maandagavond (tegen kleine vergoeding) willen schoonmaken. Een uitgelezen kans om een deel van je contributie ‘terug te verdienen’. Ook partners mogen hier gebruik van maken. Aanmelden bij Richard Veenman (r.veenman7@upcmail.nl).

Vanwege de doorschuiving van spelers naar andere leeftijdteams is de plek van TM voor de cubs vrijgevallen, we zoeken 1 of meerdere ouders die deze taak dit seizoen op zich willen nemen. Informatie bij Eveline (e.ormeling@upcmail.nl) of Manfred (mac_roqu@hotmail.com).
TM eerste team: Hans Spaan en Koos Veltman
TM tweede team: Ton Termeulen
TM derde team: Hans Le Noble
TM dames: vakant?
TM colts: nvt
TM junioren: Peter Proost
TM cubs: vakant

Verder wil ik jullie nogmaals extra onder de aandacht brengen dat met de nieuwe opzet van onze website (http://www.rugbyclubwaterland.nl), het de bedoeling is dat deze sowieso wekelijks wordt bijgehouden en je dus de actuele berichtgevingen daar kunt terugvinden (bijv. wedstrijdprogramma of wedstrijden/trainingen vanwege veldconditites zijn afgelast of gewoon leuke berichten of spannende actiefoto’s). En heb je zelf mooie foto’s gemaakt (niet van je schoonmoeder), kun je die altijd bij de webmasters inleveren). Ook vind je op onze site nu inschrijfformulieren en wijzigingsformulieren t.a.v. je lidmaatschap) en natuurlijk ons gastenboek.

En nu de actieve toekomst, tot en met 16 augustus trainen de spelers vanaf 16 jaar nog gemeenschappelijk om 20.00 uur doordeweeks en op zondagochtend om 10.00 uur. M.i.v. vrijdag 19 augustus worden de groepen weer gesplitst. Cubs en junioren om 19.30 uur en dames en senioren om 20.30 uur. TBM begint dinsdag 6 september weer.
De eerste competitiedag is zondag 11 september en is gelijk een SUPERSUNDAY met drie thuiswedstrijden. Eerst de allereerste wedstrijd van ons derde team tegen de routiniers uit het Gooi, daarna speelt het tweede team tegen de Smugglers en als laatste de kraker, ons eerste team tegen de toppers uit Sassenheim, the Bassets. Als je daar je bed niet voor uit komt….

En vooraf aan de competitie, reizen we 21 augustus af naar het Gooi voor twee oefenduels en 27 augustus ons eerste Try-outtoernooi voor eerste team, dames en veteranen (ik mis nog een hele hoop aan- en afmeldingen…).
Als laatste nog de WCR 2011, zoals bekend wordt deze in Nieuw Zeeland gehouden. Vanwege de tijdzone zijn daar de KO-tijden 03.00 uur, 05.30 uur, 08.00 uur en 10.30 uur. deze wedstrijden zullen, bij mijn weten, te volgen zijn op SKY-sport. Niet bij iedereen te volgen dus. Als RC Waterland willen wij graag de liefhebbers de gelegenheid geven toch een aantal wedstrijden te volgen. In ieder geval zullen de zaterdagochtend en zondagochtend wedstrijden vanaf 08.00 uur ‘live’ te zien zijn in onze kantine (mits er voldoende belangstelling is, uiteraard).
En om de WCR nog wat spannender te maken, bij deze weer eens een heuse rugbypoel. Inleg is €5,00 per formulier.

Inleveren kan tot en met 6 september (papieren versie) of 8 september elektronische versie. Betalen uiterlijk vrijdagavond 9 september aan mij op de club.

En als allerlaatste, voor wie afgelopen zondag op RTV N-H ‘Oneindig Noord Holland’ heeft gemist (bijv. door op de Koemarkt te hangen.. ;-)) bij deze op herhaling, let vooral op de het intro-stukje, direct na de eerste reclame:

http://www.rtvnh.nl/uitzending-gemist/tv/183/30763/Oneindig+Noord-Holland

vrijdag 19 augustus e.v:
19.30 uur: Start Waterlandjeugdtrainingen (voor cubs en junioren apart, jullie zitten in een zware poels, zonder training red je het niet)
20.30 uur: Waterland trainingen (vanaf colts is iedereen welkom, het zijn deels gecombineerde trainingen. Kleedkamers en kantine zijn open)

zaterdag 20 augustus:
09.00 uur: Waterland onderhouds- en schoonmaakdag (vanaf 09.00 uur bent u welkom, vele handen maken licht werk)

zondag 21 augustus:
13.00 uur: RC ‘t Gooi 3/4 – RC Waterland 2/3 (verzamelen om half 12, graag op tijd om op tijd te vertrekken)
14.30 uur: RC ‘t Gooi 1/2 – RC Waterland 1/2 (i.p. gelijk met het 2e en 3e team, anders vertrek om 1 uur)
17.00 uur: Gooise BBQ (opgeven aan je TM)

zaterdag 27 augustus:
10.00 uur: Waterland Try-out toernooi (zie onder voor een beschrijving)

zondag 28 augustus:
10.00 uur: speciale Damestraining (door diverse landelijke toptrainers (m/v) voor AAC, Feanster/Greate Trien en Waterland ladies)

Het nieuwe schoonmaakrooster is nog in de maak voor maandag 29 augustus (19.30 – 21.00):
Maar de 20e augustus is er de grote schoonmaak en is iedereen zeer welkom.

 Waterland TRY-OUT toernooi op 27 augustus

Drie jaar geleden, tijdens ons 5e lustrum, werd er al gesproken over een jaarlijks terugkerend Waterlandtoernooi. Maar dan moest het wel anders worden dan de geijkte toernooien. En nu is het zo ver, een clubtoernooi waar de deelnemende clubs met 3  teams komen. Een 1e team, een veteranenteam en een damesteam. Omdat BEP het andere veld al eerder had gereserveerd en we dus  1 veld ter beschikking hebben, kunnen slechts 3 clubs deelnemen, clusterpartner Haarlem, de Feanster Friezen uit Heerenveen en  uiteraard de Waterlandse gastheren en -dames. Tevens zullen een aantal AAC dames er zijn. Logisch te verwachten dat zoveel mogelijk Waterlanders aanwezig zijn op dit toernooi, als het niet om te spelen is, dan zeker om te supporten. Aanmelden bij je TM (waar blijven deze?) Vooralsnog start het toernooi om 10.00 uur, maar het officiële programma volgt nog. Blokkeer je agenda maar.