Jubileum RC West FrieslandHet tweede weekend van mei was een weekend met veel Waterlanders in een finale. Zaterdag bereikten de Cubs de eindstrijd in de plate van het NK Sevens. Daarin was tegenstander RC Bulldogs helaas net te sterk. Maar toch een sterke prestatie van de jonge Waterlanders! Zondag speelde ook RC Waterland 1 op het NK Sevens in Amsterdam. Na nederlagen tegen de Hookers en Oemoemenoe streed het vervolgens ook voor de plate. Daarin werd de finale gehaald door achtereenvolgens AAC en de Rotterdamse studenten te verslaan. In de finale waren de Waterlanders een maat te groot voor de andere finalist DSR-C, daarmee nam het opnieuw weer een prijs mee naar Purmerend. Het NK werd uiteindelijk gewonnen door RC Hilversum dat de Haagse RC in de finale versloeg. In Engeland stond ook een Waterlander in de eindstrijd van een sevens toernooi. Duizenden toeschouwers in het Twickenham Stadium zagen Inge Visser met het Nationale team in de finale van de London Sevens staan.

De Nederlanders speelden een ijzersterk toernooi waar het in zaterdag in de poulefase Canada, Portugal en Rusland wist te verslaan. In de kwartfinale rekende het zondag af met Frankrijk en vervolgens moest in de halve finale ook rugbytopland Australië het onderspit delven. Helaas was Engeland in de finale net te sterk, de Nederlandse ploeg ging uiteindelijk met 34-7 onderuit. Toch kunnen de dames met trots terugkijken op een zeer succesvol weekend voor het Nederlandse rugby.

Van een iets ander niveau, maar natuurlijk toch een vermelding waard was de combinatie van RC Waterland 2 en 3 dat zaterdag acte de presence gaf op het 40-jarig jubileum van RC West Friesland. Op het 10’s toernooi werd gespeeld tegen Jong West-Friesland, The Wild Rovers, Haarlem en Oud West Friesland. Met twee overwinningen op de jarige job wisten de Waterlanders beslag te leggen op de derde plaats waarna het in de zon genoot van een biertje en een barbecue.

Foto’s jubileum RC West Friesland