De afgelopen weken heeft de promotie van het toernooi zijn vruchten afgeworpen. Na het flyeren, posters plakken en zelfs een heuse Facebook advertentie staat de teamteller inmiddels op elf. Hiermee is het aantal teams al geëvenaard met vorig jaar. Nieuwkomers zijn een team uit Volendam met de Waterlandse sterspeler van het tweede team, Ewout Molenaar. Een ander nieuw team is gevormd door Stefan ‘de kneet’ en Danny Kleinsma. Danny hielp al eerder mee met de promotie door een poster op te hangen in de ‘Bouchier Sport’. Nogmaals: Danny bedankt! Verder hebben de twee oranje spelers Nick en Sander zich ook dit jaar aangemeld met in ieder geval één team. De mannen van staal onder leiding van Max, gaan dit jaar proberen verder te komen met de twee nieuwe Aussies (Hayden en Chris). Dit is dan ook het enige team met internationale klasse.
En tenslotte is het jaarlijkse ‘bierteam’ de swaffelaars ook weer op de Waterlandse velden te vinden en natuurlijk achter de bar. Maar we zijn er nog niet! Nog twee weken tot het toernooi en er worden nog steeds teams verwacht. Aanmelden kan met een team of individueel door een mail te sturen naar stratentoernooi@rugbyclubwaterland.nl of via de stratentoernooi pagina.

Trend van het moment: Besloten trainingen

Dit jaar is het opvallend dat er steeds meer teams zijn die in het geheim trainen. Zo is er vernomen dat drie teams de Try Out trainingen boycotten wegens tactische redenen. Dat de uitnodiging voor een team openlijk werd verzonden via Facebook was iets minder tactisch. De volledige selectie is hiermee bekend geworden.

Wat de besloten trainingen betekenen voor de prestaties op het toernooi is nog onbekend. Om een tipje van de sluier op te lichten. De beiden finalisten van het toernooi in 2011 trainen besloten.. Is dit wel een goede zet? Tijdens de Try Out training wordt er namelijk wel training gegeven door professional Inge Visser! En aan het hoge niveau van de trainingen te zien is er nog niets bepaald!

‘Ik heb zeker weten groot talent gezien, daar heb ik nog wel hoge verwachtingen bij’, aldus Inge Visser. Dit jaar dus toch een ander team in de finale?

Vind jij de Rugby stratentoernooi facebook pagina al leuk?