Beste Waterlanders, dames, supporters en stratenteamspelers, zo, dat waren een paar leuke dagen in Amsterdam, top weer (ok, vnl. zaterdag) en toprugby. Voor ons Waterlanders lag de lat erg hoog, maar uiteindelijk wisten onze jongens op zondag het toch nog tot de halve finale in de plate te schoppen (met een heuse shoot-out, uniek in 41 jaar Heineken Sevens). Ook onze Inge had het zwaar met ons nationale Sevensteam, maar wist uiteindelijk op een 4de plaats te belanden temidden van de 12 beste landen ter wereld.

En in Den Haag hadden onze TBM het uitstekend naar hun zin op het strand, zo erg zelfs dat ze af en toe de rugbybal vergaten en strand en zee belangrijker vonden 😉

We gaan alweer naar ons traditionele einde van het seizoen toe, namelijk het rugbystratentoernooi. Het deed me zeer veel deugd dat ik dinsdagavond op de training zo’n 80 mannen en vrouwen zag trainen voor dit toernooi. Teamformateurs, jullie zijn goed bezig. Volgens Jelle staat de teller nog steeds op 13 teams, een of twee extra team(s) zou helemaal mooi zijn voor de poelindeling. Komende vrijdag is de laatste stratenrugbytraining en zondag aan de bak. Zorg dat je (en je team) er op tijd bent, niets is zo vervelend als je later moet beginnen (gaat allemaal van de biertijd af). Het belooft een prachtige dag te worden, veel teams, een lekker zonnetje, ongetwijfeld veel publiek en na afloop lekkere live muziek.. En het belangrijkste, de volgende dag nog vrij zijn ook.

De dag ervoor hebben we op ons complex een (jeugd)scheidsrechterscursus IRB 1. En ik heb al gehoord, dat, als men slaagt er een paar gelijk de dag erop willen fluiten, dapper en top!

Na het rugbystratentoernooi kan er op de dinsdagen 29 mei, 5 en 12 juni en de vrijdagen 1 en 8 juni nog getraind worden op ons complex. Dit kan door de teams die op Ameland gaan spelen, maar ook extra kennismaking met het rugby voor enthousiaste spelers (m/v) van het rugbystratentoernooi of gewoon cooling down rugby voor hen die verslaafd zijn aan het spelletje. In principe voor iedereen van 15 jaar en ouder, tegelijkertijd om 20.00 uur. Daarna gaat de kantine en veld dicht, we starten weer op 27 juli met de trainingen, waarschijnlijk als eerste op het veldje in de Weidevenne. Maar daarover wordt je nog door ons over ingelicht.

Denken we verder nog aan de Amelandbetalingen, de sluitingstijd voor de betalingen (en je reservering) nadert nu heel snel. En Amelandgangers, denken jullie eraan (ok, niet allemaal) dat er handdoeken en theedoeken meegenomen moeten worden?

Het weekprogramma (week 21):
vrijdag 25 mei (bestuursafgevaardige: nvt)
20.00 uur: Laatste rugbystratentoernooi training (voor de laatste kneepjes van het spel)

zaterdag 26 mei (bestuursafgevaardige: Manfred)
09.30 uur: Scheidsrechterscursus IRB 2 (maar liefst 14 m/v hebben zich aangemeld, zorg wel dat je er ruim op tijd bent)

zondag 27 mei (bestuursafgevaardige: de meesten)
10.30 uur: Rugbystratentoernooi (zorg dat je om 10.15 uur klaar staat met je team)

Het nieuwe schoonmaakrooster voor maandag 28 mei (19.30 – 21.00):
Vanwege 2e pinksterdag staat er niets gepland, wellicht dat de laatsten op het rugbystratentoernooi ff de bezem pakken.

groet,
Hans