Beste Waterlanders (jong en oud), ouders en supporters, in Purmerend viel er weinig rugby te beleven, daarvoor mochten onze turven en benjamins naar Haarlem en de RTC-mini's naar Castricum. Dat zelfde gold voor ons vlaggenschip, zij moesten tegen het grote Castricum de wei in. En zeker in de eerste helft deden ze dat voortreffelijk, echter de duinkanters wisten in de tweede helft toch afstand te nemen. Maar vergelijk het met de wedstrijd van vorig seizoen en gat is zeker gehalveerd... En zondag moesten onze dames wederom ver weg om het op te nemen tegen de ongeslagen koploopsters uit Nijmegen. En tot Nijmeegse verrassing wisten onze meisjes de overwinning mee naar Purmerend te nemen. Klasse.

Ook het komende weekend staat deels in het teken van de herfstvakantie. Zo zijn alle jeugdteams vrij en ook de ere-klasse ligt stil. Voor de zondag starten we, met een lekker zonnetje, met het meiden sevens toernooi voor jonge dames van 12 tot en met 16 jaar. Daarna een optreden van ons 3e team tegen de nog ongeslagen Smugglers uit Velserbroek en het toetje is ons 2e team tegen de Utrechtse studentjes. En de Colts, die mogen zich in Amersfoort revancheren tegen het sterke Eemland. En we beginnen het weekend met de bekende vrijdagavondtraining, nu niet alleen voor het 3e team maar ook voor liefhebbers uit het 2e team. En rond 21.00 uur wordt het eerste flesje bockbier open getrokken. En laat nu de dag erop ook het 1e team vrij zijn, een mooie gelegenheid om eens sociaal te integreren...

Een snelle vooruitblik, 24 en 25 oktober is er voor onze jeugd tot en met de junioren een tentenkamp waarbij uiteraard introducés meer dan welkom zijn. En de vrijdag erop, 31 oktober, hebben we ALV.

Het programma (week 42)

vrijdag 17 oktober (bestuursafgevaardige: Arjan)
20.15 uur: RC Waterland 3 training (met versterking vanuit 2e team)
21.00 uur: Bockbieravond (iets kleinschaliger, maar desalniettemin 9 soorten)

zaterdag 18 oktober (bestuursafgevaardige: nvt)
xx.xx uur: RC Waterland (Turven en Benjamins hebben herfstvakantie)
xx.xx uur: RC Waterland (Mini's hebben hebben herfstvakantie)
xx.xx uur: RC Waterland (Cubs hebben herfstvakantie)
xx.xx uur: RC Waterland (Junioren hebben herfstvakantie)
xx.xx uur: RC Waterland 1 (is vrij)

zondag 19 oktober (bestuursafgevaardige: Manfred)
10.30 uur: Meiden Sevens toernooi (voor onze aanstormende talenten, 12 - 16 jaar)
xx.xx uur: RC Waterland (onze daames zijn vrij, mogen best wel langskomen)
13.00 uur: RC Eemland - RC Waterland/CAS (Colts naar Amersfoort, verz bekend)
13.00 uur: RC Waterland 3 - RC Smugglers 1 (pittig potje, verzamelen om 12.00 uur)
14.30 uur: RC Waterland 2 - USRS 2 (er zijn mogelijkheden, verzamelen om 13.15 uur)