Vanwege de corona-maatregelen konden wij sinds half maart het rugbyveld niet meer op. Een groot gemis, maar gelukkig kunnen we goed nieuws brengen. Onze jeugd mocht vorige week het veld weer op om te trainen. De Guppen, Turven, Benjamins en Mini’s mogen daarbij gewoon contact met elkaar hebben. Voor de Cubs, Junioren en Colts blijft wel de 1,5 meter afstand gelden. Er waren tal van andere eisen waaraan voldaan moest worden, maar we zijn er in geslaagd om alles vlot en veilig te laten verlopen!

Vanaf deze week mogen ook de volwassenen het veld weer op om te trainen. Het Opstartteam heeft samen met de TC een plan opgesteld om dit veilig te kunnen doen. Er gaat daardoor wel iets veranderen, zo wijken de trainingsdagen en -tijden iets af van wat we gewend zijn. Om alles te spreiden en contact te vermijden trainen we (met inachtneming van de 1,5 meter afstand) verspreid over de hele week.

Maandag
19:00 tot 20:00 uur: Aussie Rules

Dinsdag
18:00 tot 19:00 uur: Guppen, Turven, Benjamins en Mini’s
19:30 tot 20:30 uur: Cubs, Junioren en Colts
20:45 tot 21:45 uur: Bootcamp

Woensdag
19:30 tot 21:00 uur: Senioren (m/v)

Donderdag*
18:00 tot 19:00 uur: Guppen, Turven, Benjamins en Mini’s
19:30 tot 20:30 uur: Cubs, Junioren en Colts
20:45 tot 21:45 uur: Bootcamp

Vrijdag
19:30 tot 21:00 uur: Senioren (m/v)

* Op donderdag 21 mei is het Hemelvaartsdag en is er geen training.

Voor en na afloop van de training worden de ballen en andere benodigdheden gedesinfecteerd. Hou er rekening mee dat de kantine en kleedkamers (voor noodgevallen is er een wc beschikbaar) gesloten blijven en dat het veld toegankelijk is vanaf de Flevostraat, zeg maar de achterkant van het veld. Er is daar voldoende parkeerruimte en ruimte om je fiets te stallen. Rondom het veld hanteren we éénrichtingsverkeer volg daarom de aanwijzingen op die opgehangen. Tijdens de trainingen worden er geen ‘supporters’ op het sportcomplex toegestaan.

Hou ook rekening met de volgende richtlijnen van Rugby Nederland: Verdere versoepeling maatregelingen voor sport