Komend weekend start in Roemenië het Europees Kampioenschap Rugby U19. De Roemeense hoofdstad Boekarest kleurt door deelname van de Nederlandse team naast onze nationale kleur oranje ook rood wit blauw. Want de Waterland spelers Erik Blokland, Bas Ekkelboom, Sander de Miranda, Nick Romp en Roberto Warmerdam maken deel uit van het Nederlandse team. Ook de begeleiding kent enkele bekenden voor ons: Willem van Eck (trainer), René van Waveren (masseur) en Elja de Miranda (teammanager).

Speciaal voor rugbyclubwaterland.nl doen de spelers verslag van hun belevenissen in Roemenië.

Het is nu half 6 Roemeense tijd op vrijdag 28 oktober als wij Roberto Warmerdam, Erik Blokland, Sander de Miranda, Bas Ekkelboom en Nick Romp dit stukje schrijven. Maarten vroeg ons jullie op de hoogte te houden, en daar zeggen wij natuurlijk geen nee op. Donderdag vroeg verzamelden we op Schiphol, 7 uur om precies te zijn. Na alle pappies en mammies uitgezwaaid te hebben, waren wij klaar om het vliegtuig in te stappen. Aan onze gezichten kon je wel aflezen dat we erin in hadden, en nog steeds hebben. Waar sommige nog beetje moe eruit zagen (Roberto) waren andere weer heel fris. Na flink wat turbulentie in de benen, en hoge kreten van Ba(b)s zetten wij onze eerste stappen op Roemeense bodem. Humor en lachen is hier nog niet uitgevonden door de heren. Daar tegenover loopt er genoeg vrouwelijke schoonheid rond (tip!). Hotel ziet er netjes uit, mooi groot, en 2x per dag een 3 gangenmaaltijd.

Op de u19 Facebook pagina zijn er filmpjes en fotos te vinden. Getraind of verdere rugby activiteiten waren er deze dag niet. Wel werden we weer in onze mooie pakjes gehesen voor de jaarlijkse teamfotos. Ook ditmaal kwamen de sacherijnige kopjes van de Roemenen weer tevoorschijn toen wij druk waren met ons schaars geklede teamfoto (zie later). Om 23:00 uur moesten we op de kamer wezen, en dit is ons gelukt. Om half 8 ging bij de meeste de volgende morgen het wekkertje weer. Vroeg ontbijten, deze keer met een lopend buffet. Hierna 2x trainen, in de ochtend was het skills en techniek, waar de middag vooral gericht was op teamrun en backs en forwards gesplitst. De ochtend training werd ingeleid aan de hand van wat sterke punten opnoemen van je teamgenoot naast je. Ook dit leverde een aantal grappige en inspirerende filmmomenten op.  Na de middag training hadden we ons dagelijks rustmoment en dat was op het tijdstip dat we dit schreven.

We moeten zeggen dat we ons erg vermaken, veel met rugby bezig zijn, maar zeker genieten. Jullie horen snel weer van ons!

Namens de Nederland U19 Waterlanders,

Bas, Erik, Roberto, Sander en Nick