Mooi nieuws! Pien Selbeck start in het nieuwe seizoen als Head of Rugby binnen Rugby Club Waterland. Naast haar rol als seniorentrainer zal zij ook rugby-ontwikkeling oppakken over de gehele linie van onze club. Pien zal onze trainers en coaches helpen in hun ontwikkeling en werk overnemen van de Technische Commissies zodat zij zich meer kunnen richten op het beleidsmatige deel van het rugby.

Pien: ‘Ik kwam in 2019 in Purmerend wonen en wilde graag de verbinding maken met de omgeving. RC Waterland voelde gelijk als een familie voor me. Ook in mijn nieuwe rol als trainer / coach van de dames voel ik mij op mijn gemak. Bij de dames heb ik afgelopen jaar ervaren dat ze harde werkers zijn en kritisch naar elkaar en de trainers en coaches. Mij geeft dat een gevoel dat mensen willen groeien en daar mag ik nu als Head of Rugby richting aan geven. Maar in alle gezamenlijkheid. Een van de doelen is zicht te krijgen op welke vragen/uitdagingen er zijn bij de coaches/trainers, fysio’s, management en ouders, maar ook wil ik kijken wat er goed gaat en dat nog beter te maken en breder uit te dragen. Ik waardeer het enorm dat ik een groot vertrouwen krijg vanuit de club en vlieg er dan ook zo in als ik altijd op het veld heb gedaan: vol overgave, enthousiasme, inzet, passie, maar bovenal als een echte teamspeler.’

De exacte werkzaamheden voor de rol van Head of Rugby zullen gedurende het rugbyseizoen 2023-2024 worden vastgesteld, maar omvat in ieder geval:

  • In kaart brengen waar opleidingsbehoeftes van trainers liggen en ondersteuning bieden om deze behoefte in te vullen|
  • Samen brengen van de trainers en coaches ter deling van kennis en goede gewoontes
  • Regelmatig fysiek aanwezig zijn bij jeugd- trainingen en wedstrijden voor het ondersteunen van coaches