We kunnen weer terugkijken op een zeer succesvol Ereklasse weekend: zowel de dames als de heren wonnen. Bij de heren overdonderde RC Waterland zaterdag ASRV Ascrum in de eerste helft. De bezoekers kwamen er niet aan te pas en keken al snel tegen een grote achterstand aan. Met rust was het 36-0. In de tweede helft haalde Waterland de voet van het gaspedaal en daardoor kwam Ascrum ook iets meer in het spel voor. Waterland scoorde nog één try, Ascrum scoorde er twee. Eindstand 43-12. Daarmee gaat Waterland Ascrum op de ranglijst voorbij en staat nu zevende.

De dames van RC Waterland verzekerdheden zich zondag van een top-3 positie in de Ereklasse Dames 1e fase Poule 2A. Daarmee behoren ze tot de zes beste damesteams van Nederland en zullen ze in het tweede gedeelte van de competitie mogen meedingen om het landskampioenschap. Tegen Utrechtste RC werd duidelijke cijfers gewonnen: 61 – 14. Daarmee staat Waterland nu zelfs bovenaan, omdat het andere duel tussen RUS en RC Delft vanwege een afgekeurd veld niet gespeeld werd. Dit duel zal volgende week opnieuw op het programma staan, maar Waterland is dus niet meer afhankelijk van die uitslag.

Ereklasse Heren 1e fase: RC Waterland 1 – ASRV Ascrum 1 (foto’s Maarten Rabelink)