Zondag 14 oktober speelde wij tegen Pickwick ladies in Deventer. Met 11 speelsters reisde wij vol goede moed met het RCW busje, nog een busje en onze supporters af naar Deventer. Pickwick Ladies en Waterland hebben enige geschiedenis met elkaar. Zij wonnen vorig seizoen thuis, en wij ook bij ons thuis. Vooraf was de spanning dus al te voelen. Om half 3 begonnen we met spelen, met aanvulling van Pickwick.  We werden in de eerste minuten achteruit gezet en daardoor goed wakker gemaakt. Pickwick had sterke voorwaartsen dus gingen we van ruck naar ruck, en van tackle naar tackle. Jessica die vaak de laatste “try saving tackle” had, viel al vrij snel uit met een polsblessure.

We kregen weer aanvulling van Pickwick. We hadden al wat tries tegen, en de moed zakte soms even weg, gelukkig had Lara een goede peptalk en gingen we allemaal met geheven koppies verder. We speelde hard. Er werden harde tackles gemaakt. Na rust ging het allemaal wat beter, we verdedigden beter op een lijn, en ook kregen we door dat als de rucks verloren waren, we ons beter konden herpositioneren. Hierdoor kregen wij minder tries tegen. We speelden met 1 speelster minder, waardoor de meeste tries via de buitenkant werden gescoord.

Uiteindelijk was de score 50-0 in het voordeel van de Pickwick Ladies. We waren allemaal kapot. Maar toch trots, want de scrums gingen beter, tackles gingen beter en er werd beter samengewerkt dan vorige week. Iedereen gedoucht en in de kantine, bleek Krista haar eerste rugby blauwe oog te hebben 🙂 We gingen terug met het RCW busje en het andere busje. En na een tijdje kwam er wel een heel vreemd geluid van het Waterland busje af. We stopten en besloten verder gesleept te worden door het andere busje, die van Kevin en Fiona. Teammanager Bianka vond het allemaal net iets te spannend, en Kevin kroop achter het stuur van de gesleepte auto. Gelukkig zijn we allemaal veilig thuis gekomen.  En de volgende wedstrijd tegen Pickwick gaan we net zo hard knallen, en misschien net ietsje harder!