Afgelopen zondag mochten de Waterland Mermaids voor het eerst aantreden. Op het complex van de Delftse studenten werd nipt verloren (21-19). Vooral in de derde helft moest Waterland het onderspit delven t.o.v. de studenten. Man of the match Robert Muts moest duidelijk zijn meerdere erkennen in een drinkwedstrijd.

Volop mix
Het leuke aan social rugby is dat er een rijke mix ontstaat van allerlei spelers die weer eens een balletje gooien. Ook nieuwe leden krijgen de kans om de eerste ervaring op te doen. Zo maakte Merijn van der Sluis zijn eerste volle wedstrijd mee.

De mix bestond niet alleen uit ex-eerste, tweede en derde teamspelers. Ook oud-Waterlanders traden aan. De familie Talman (vader en broers) hadden wel zin in een potje in het rood-wit-blauw en namen ook Feanster trainer Jos Huitema mee richting Delft.

Ook sociaal op het veld?
Op het veld ontstond vanaf de eerste minuut direct de vechtlust als altijd. Dat verlies je kennelijk niet.. Bij een van de eerste kick-offs van Waterland rende Jelle Hofman op als vanouds en tackelde de ontvanger laag waardoor hij aan de grond genageld was. Jesse Talman kwam een fractie van een seconde later en pakte de speler hoger. Lekker tussen de ribbetjes. Misschien niet zo sociaal… Toch voelde het vast lekker voor de Waterlanders…

Waterland was eigenlijk 75% van de wedstrijd aan het aanvallen. Door af en toe wat kleine foutjes, het hoofd wist soms nog wel hoe het moest maar het lichaam niet, scoorden de Delftse studenten toch meer tries in de eerste helft.

Bij rust werd afgesproken om te blijven bij basis rugby. Rustig potjes opzetten en geen rare acties. Ook werd er besproken met de tegenstander om de contested scrum weer terug te brengen onder het argument dat ze daar mooi van konden leren. Vervolgens wonnen ze geen scrum meer… De tactiek van Waterland leverde, ondanks de zuurstof die steeds minder in de lucht zat, het gewenste resultaat. Waterland kwam terug tot een score van 21-19.

Robert Muts mocht het vervolgens als man of the match opnemen in een drinkwedstrijd tegen de fullback van Delft. Waarschijnlijk had de fullback wel twee biertjes kunnen drinken, misschien zelfs tussendoor nog even een bitterballetje kunnen eten. Waterland verloor de derde helft. Kortom, er is werk aan de winkel voor de volgende wedstrijd. Er moet flink getraind worden voor de derde helft…

De competitie die geen competitie is
Social rugby is een nieuw concept ontwikkeld vanuit Rugby Nederland met als doel om een leven lang te rugbyen. De focus ligt vooral op leden die niet iedere week willen of kunnen opdraven in de reguliere competitie maar die wel af en toe een balletje willen gooien. De derde helft is eigenlijk het meest belangrijk. Zoals de naam het zegt, het moet vooral sociaal zijn.

Aanwezige spelers:

(1) Bart Visser, (2) Ramon Versteegh, (3) Lammert Talman, (4) Marcel Tierie, (5) Zico de Munnik, (6) Jos Huitema, (7) Jelle Hofman, (8) Jesse Talman, (9) Ingmar Talman, (10) Erik Dobber, (11) Merijn van der Sluis, (12) Nick Romp, (13) Robert Muts, (14) Bart van Diepen (15) Erwin Jonkers.