Zondag 8 mei was het niet alleen moederdag, RCW mocht ook het Girls Rugby Festival organiseren voor zowel de u15 als de u18 meiden. Door een goede campagne zowel in de regio als Rugby Nederland mochten we meer dan 30 meiden verwelkomen die van zover als Sneek, Deventer als Zevenaar kwamen. Ze hadden er duidelijk zin in!

Om de meereizende moeders, die dreigden hun ontbijtje mis te lopen, te compenseren hebben we een heerlijk ontbijtje aan ze gegeven met een croissant, aardbeien en een gekookt eitje.

Katelijn had de inkoop hiervoor gedaan en de barbezetting geregeld, terwijl Jessica en Pien nog 4 dames uit de selectie regelden zodat het niveau van trainsters van uitzonderlijk hoog niveau was.

De gesplitste groepen werkten om beurten aan tackle/breakdown en looplijnen. Na een korte pauze werden er teams gevormd die onderling speelden om te laten zien hoe de stof werd opgepakt. Dat leverde een paar goede potjes op waarbij de meiden zichzelf en elkaar niet spaarden.

De dag werd afgesloten met een gezamenlijke lunch waarbij werd nagepraat en gelachen. We zijn er trots op de toekomst van het damesrugby in Nederland deze impuls te hebben mogen geven, en kijken uit naar volgende edities die we mogen organiseren.