Na een teleurstellende start in de 2e fase van de Ereklasse Plate, met twee nipte nederlagen, hebben de heren van RC Waterland 1 zich zeer knap hersteld. Zaterdag boekte het tegen RC Oemoemenoe de derde overwinning op rij en is daarmee opgeklommen naar de tweede plaats in de Plate.

De Waterlanders en de Zeeuwen waren lang aan elkaar gewaagd, met rust stond de ploeg uit Middelburg op een kleine voorsprong: 11-17. Ook na rust bleven beide partijen nog lang in evenwicht, ook op het scorebord die een tijdje op 21-21 bleef steken. Maar daarna trokken de Purmerenders met mooie try’s de wedstrijd toch naar zich toe. Met als geweldige afsluiter de kick van Andrejs Aleksandrovs die door Mitchell Stoffels knap tot een try werd verwerkt. Eindstand: 36-21.

Foto’s RC Waterland 1 – RC Oemoemenoe 1 (foto’s: Maarten Rabelink)