Op 18 juni vieren we in Nederland dat 40 jaar geleden de allereerste interland ooit ter wereld door vrouwen is gespeeld: in Nederland, door Nederland en Frankrijk. En dat laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. Er wordt van alles georganiseerd. Ook besteden we in het komende TRY-OUT Magazine van juni aandacht aan 40 jaar damesrugby.  

Bij De Weereld van Sport, Orteliuslaan 1041 te Utrecht:

10.00 uur tot 13.30 uur Rugby Seminar         

Een seminar over rugby, vrouwen en diversiteit in de sport onder leiding van dagvoorzitter Tessa Veldhuis, met sprekers en panelleden uit binnen- en buitenland. Tijdens dit seminar kun je in gesprek met internationals, wetenschappers, vertegenwoordigers van Rugby Europe, World Rugby en Rugby Nederland over de groei van de sport door en met vrouwen, en over de maatschappelijke waarde van diversiteit in de sport. Hiervoor zijn beperkt plaatsen beschikbaar! 

Bij Utrechtse Rugby Club, Sportpark Rijnvliet 5 te Utrecht

16.00 uur   Nederland – België                  

Tijd voor een interland! Nederland tegen België. Onder toeziend oog van de speelsters van het eerste uur laat de huidige generatie spelers zien waar we staan. 

18.00 uur Meisjes U18 selectiewedstrijd              

Een selectiewedstrijd voor U18 speelsters. De toekomst van het Nederlands rugby staat op het veld waarbij selectie voor het NL U18 team op het spel staat. 

20.00 uur  Ceremonie en Feest                   

Een ceremonie om de voorvechters van het eerste uur te eren. Gevolgd door een groot feest, zoals we lang niet gehad hebben. 

Tickers zijn verkrijgbaar via rugby.nl/clubs/opleidingen/opleidingen-shop