Beste Waterlanders (jong en oud), ouders en supporters,

Zo, dat was een lekkere start van het nieuwe rugbyjaar. Op zaterdag wonnen de turven en benjamins al hun wedstrijden, de mini's verloren er 1 van hun 2 wedstrijden, de cubs pakten hun eerste winst van dit seizoen en de
junioren namen de dikke punten mee uit Nijmegen. En ook het 1e team behaalde, zij het moeizamer dan vooraf verwacht, de winst op de Amsterdamse studentjes. Ook op zondag was het overal feest, wisten onze colts in Rotterdam hun sportieve revanche te halen, in Purmerend behaalden ok onze dames de winst en staan nu gedeeld eerste in hun poel. Als laatste trotseerde het 3e team de flinke wind en behaalde de overwinning op het hoger geplaatste maar licht gehavende Smugglers team. Uniek voor Waterland, maar ook binnen rugby Nederland, was dat van 4 families (Guit, Jonk, Romp en Zonneveld) tegelijkertijd vader en zoon in het veld stonden. En de oudjes deden het nog prima (ok, de zonen ook wel 😉 Tevens ook de complimenten voor hen die de afgelopen dinsdagavond de kleedkamerdief hebben betrapt en aangehouden. Keurig jongens!
Afgelopen woensdag werd in de BALV het vervolgplan uit de doeken gedaan over hoe Waterland denkt zijn aangegane financiële verplichtingen aan de NRB te gaan voldoen. Binnenkort ontvangt u alle ludieke plannen via de mail en kunt u op vrijwillige basis bekijken hoe u Waterland kunt helpen.

Dan het komende weekend, alle jeugd speelt in Purmerend, TBM bijt de spits af, daarna het herboren cubsteam en als laatste de goed op dreef zijnde junioren. U bent uiteraard van harte welkom langs de lijnen! En het 1e team reist af naar Middelburg, waar hen een loodzware wedstrijd staat te wachten. Zondag gaat het 3e team heel vroeg naar Haarlem en het 2e team later op de dag naar naar de koplopers in Hoorn. Beide teams hebben nog aanvulling nodig! In Purmerend spelen eerst onze dames hun wedstrijd tegen de reserves van de Utrechtse studentes en daarna is het de beurt aan ons top coltscombiteam. Wederom redenen genoeg om de lijn te bevolken.
De inschrijving voor de veteranen rugbytour (1, 2 en 3 mei) richting Soissons is inmiddels aangekondigd.

Het programma (week 3)

zaterdag 17 januari (bestuursafgevaardige: Koos)
10.00 uur: RC Waterland - RFC Haarlem - RC Bulldogs (TBM thuis, vz 09.30 uur)
13.00 uur: RC Waterland - Utrechtse RC (Cubs in Purmerend, vz. 12.00 uur)
14.00 uur: RC Waterland - Noord Combinatie (Junioren in Purmerend, vz. 13.00 uur)
15.00 uur: EZRC Oemoemenoe 1 - RC Waterland 1 (in Middelburg, bekend)

zondag 18 januari (bestuursafgevaardige: Tessa)
11.00 uur: RFC Haarlem 2 - RC Waterland 3 (gaaaaaap, vz. 09.20 uur)
13.00 uur: RC Waterland - RUS 2 (dames in Purmerend, vz. rond 11.45 uur)
14.30 uur: RC Waterland/CAS - RC Hilversum (colts in Purmerend, vz. 13.30 uur)
14.30 uur: RC West Friesland 1 - RC Waterland 2 (zware pot voor 2e, vz. 13.00 uur)