RUS 1 – RC Waterland 1

Wij begonnen sterk. We lieten de dames van RUS onze voorwaartse kracht zien en de eerste try kwam dan ook van onze kant, gedrukt door Amber die door de defenceline beukte. Wij hebben het zeker in de eerste helft goed dicht weten te houden, de defence was erg goed en iedereen deed haar werk. We zorgden in de verdediging voor veel druk door sterk op te lopen en mooie lage tackels te maken. In de aanval ging het iets minder, door kleine foutjes en een paar slechte passes werd het rommelig. Na de rust raakte zowel de tegenstanders als wij uitgeput en w20erd het meer een kwestie van doorzettingsvermogen. Wij hebben onze koppies dan ook zeker niet laten hangen! Maar gestreden tot het eindsignaal.

Helaas, Mede door de kleine foutjes en meerdere blessures in ons team hebben we de winst toch niet kunnen behalen. De eindstand werd 32-5. Desondanks hebben we mooie dingen kunnen laten zien en we weten in ieder geval waar onze verbeterpunten voor volgende week liggen.

Volgende week reizen wij wederom af naar Utrecht, dit keer zullen wij URC daar treffen. Dit belooft een spannende pot te worden! Wilt u ons komen aanmoedigen? Dan bent u welkom langs het veld om 14:30 uur!

RC Dwingeloo – Cluster Waterland/Haarlem/Den Helder

Door vele blessures bij alle clusterpartners vertrokken we met veel te weinig dames richting Dwingeloo. Na overleg gedurende de week ervoor besloten deze wedstrijd wel te spelen met aanvulling van Dwingeloo. Op het zonovergoten Drentse veld werd er een zeer sportieve en ontspannen pot rugby gespeeld. Dit is wat we voor ogen hebben met het nieuwe clusterteam van Waterland-Den Helder-Big Bulls- Haarlem. Het cluster gaf vanaf het eerste moment veel druk bij de dames van Dwingeloo door constant op hun helft te spelen. Daar waar Dwingeloo beschikt over veel nieuwe backs, moet het cluster het hebben van het pack. Helaas kon Dwingeloo door mooie runs de 1e  en de 2e try drukken. Maar het antwoord van ons cluster kwam nog voor het rustsignaal met een prachtige 1e try van Marloes (Big Bulls) in haar eerste wedstrijd ooit! Ruststand 10-5.

Na de rust wist Dwingeloo nog een aantal keer te scoren, maar ook Tessa wist een gaatje te vinden in de verdediging van Dwingeloo en maakte een prachtige try. Eindstand 36-10

Het cluster heeft laten zien dat we best kunnen ballen, ook al staan velen van ons op posities die we niet gewend zijn en hebben we nog niet met elkaar getraind. De lijn werd keurig uitgepassd en de opvolging was goed. Een heerlijke wedstrijd, waarbij we Dwingeloo en de ref heel hartelijk willen bedanken voor hun sportieve opstelling.  Zin in volgende week! Dan mogen wij afreizen naar Hilversum waar wij om 11:30 het clusterteam Blue hanzedogs ontmoeten. Support ons vooral! Fysiek of mentaal 😊

Bianka