RC Waterland 1 is niet goed begonnen aan het tweede gedeelte van het seizoen. In de eerste wedstrijd in de Lotto Nationale Plate verloor het thuis van RC The Hookers 1.

Nadat in december het eerste team van RC Waterland nipt een plek in de top-6 van de Ereklasse verloor waren de verwachtingen in de Plate hoog. Maar na een minuut na de kick-off werden de Waterlanders al met beide voeten op de grond gezet door een snelle try van de ploeg uit Hoek van Holland. Deze tik kwam Waterland niet meer te boven. Sean Rankin en Willem Buren brachten de thuisploeg nog wel naar 10-13, maar nog voor rust zette Hookers 10-18 op het scorebord.

Na rust kreeg het publiek nog weinig te zien, beide teams wisten niet meer tot score te komen waardoor de ruststand ook de eindstand werd.

Foto’s RC Waterland 1 – RC The Hookers 1 (foto’s: Maarten Rabelink)