Supporters van Waterland ondersteunt rugby jeugdclinics

Dat het beoefenen van sport door de jeugd belangrijk is zal bij een ieder wel bekend zijn. Om het sporten onder de Purmerendse jeugd te promoten sponsort Supporters van Waterland daarom in samenwerking met ‘Sport Camps and Clinics‘ speciale rugbyclinics voor basisscholen. Zo kunnen jaarlijks de leerlingen van diverse Purmerendse basisscholen kennis maken met die mooie rugbysport.

Vorige week mochten de leerlingen van het Trifolium uit de Gors aan de slag met de ovale bal. Een docent van het Trifolium deed speciaal voor onze website verslag van deze rugbyclinic.  

Afgelopen woensdag 4 juli hadden wij, basisschool het Trifolium de mazzel om in aanraking te komen met de prachtige sport “rugby”. Onder leiding van 2 echte rugbyers, Roberto en zijn broertje Q kregen mijn groepen 4,5,6 en 7 een echte rugby clinic. Door middel van simpele maar uitdagende oefeningen maakten de kinderen op een leuke manier kennis met de grondbeginselen van rugby. De kinderen konden op een veilige manier door handig gebruik te maken van stootkussens en body rolls kennis maken met deze toch wel pittige contact sport. De kinderen vonden het passen en vangen van een echte rugby bal al mooi maar het tackelen vonden ze helemaal prachtig, zelfs de kinderen die van oorsprong niet van lichamelijk contact houden.

Zelf vind ik rugby ook een hele mooie sport. Het respect naar elkaar, naar de scheidsrechter en de toeschouwers onder elkaar is een goed voorbeeld voor vele andere sporten. En uiteraard zijn allemaal geen mietjes en huilers die bij een klein tikje gaan rollen over het gras wat je tegenwoordig bij het voetbal niet anders ziet.

Al met al een hele mooie ervaring voor de leerlingen en voor de vakleerkracht en groepsleerkrachten. Hopelijk zal de sport rugby in de toekomst blijven groeien!

Geplaatst in Rugby.