In Purmerend geldt: sporten is voor iedereen! Met het Life Goals Programma willen wij mensen die al langere tijd niet sporten weer in beweging krijgen.

Life Goals Purmerend is een samenwerkingsverband van AOP (Algemeen Opvangcentrum Purmerend), Leviaan, Reakt, Spurd, vv De Wherevogels en Rugby Club Waterland en wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Oranje Fonds. Life Goals Purmerend richt zich op Purmerenders van 18+ die ondersteuning nodig hebben op meerdere leefgebieden. Voor hen kan sporten/bewegen en elkaar ontmoeten in een veilig sportklimaat het vonkje zijn om weer in beweging te komen.

De methodiek van Life Goals is gebaseerd op beweging. Letterlijk en figuurlijk, omdat mensen door actief deel te nemen aan de programma’s werken aan lichaam en geest. Sport wordt ingezet als middel om mensen op het gebied van zelfvertrouwen, discipline, respect en doorzettingsvermogen te versterken. Er zijn iedere week, onder begeleiding van door Life Goals Nederland opgeleide Maatschappelijke Sportcoaches, sportieve activiteiten. De coaches zijn afkomstig van de samenwerkingspartners. Zij zijn met hun betrokkenheid, enthousiasme en deskundigheid bepalend voor het succes van het programma. Zij coachen niet om het winnen, maar hebben vooral oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers.