WK SCHOLENTOERNOOI

Maak kennis met rugby tijdens het WK Scholentoernooi

WK SCHOLENTOERNOOI

In september en oktober 2023 vindt het WK Rugby plaats in Frankrijk. In lijn met dit WK organiseert Rugby Club Waterland eind oktober een toernooi voor basisscholen. Voor de jeugd zal het toernooi aangepast worden naar TAG Rugby. TAG Rugby is een speelse manier om het rugbyspel eigen te maken. TAG is een veilige introductie van het rugbyspel zonder contact. Spelplezier staat voorop! 

Wat bieden wij aan?

  • 8 weken voorafgaand aan het WK scholentoernooi geven opgeleide rugby trainers gratis clinics (zelfs onder leiding van een aantal ex-prof spelers).
  • Het uitgangspunt is om de clinics 2-wekelijks tijdens de gymles (schooluur) aan te bieden.
  • Naschools is ook mogelijk i.s.m. Sportify Kids - buitenschoolse opvang die gevestigd is bij Rugby Club Waterland.
  • Een clinic van een maal in de twee weken, gedurende acht weken. Hierin staat de basis van de rugby sport centraal en is op een ‘fun’ manier gepresenteerd.
  • Het aanbod is voor kinderen van groep 4 tot en met 8.
  • Optioneel zijn er voor aanvang van de clinics mogelijkheden voor Try Out clinics voor docenten en/of ouders. Hierin wordt informatie gedeeld over het toernooi en de rugbysport. 
  • Optioneel zal er in de groep een korte introductie kunnen worden gegeven.

Alle clinics leiden uiteindelijk tot een eindtoernooi en mooie bekers. Maar uiteindelijk gaat het ons om de mooie en bijzondere ervaring in iets wat de meeste kinderen nog niet eerder hebben gedaan. Tevens bieden wij alle geïnteresseerde scholieren na afloop van het toernooi een jaar lang gratis lidmaatschap bij Rugby Club Waterland om de sport verder te ontdekken.

Kick-off clinic vakleerkrachten

Wij nodigen alle vakleerkrachten uit Purmerend e.o. uit om deel te nemen aan de kick-off rugby clinic om kennis te maken met de rugby sport. Tijdens de clinic vertellen we meer over de inhoud van het lesprogramma, de kernwaarden van het rugby en gaan we zelf actief (licht sportief) aan de slag met een aantal oefeningen.

Datum:
woensdag 28 juni & 5 juli 2023

Tijd:
16.00 - 17.00 uur

Locatie:
Rugby Club Waterland


Aanmelden kan t/m 18 juni:
Via het formulier of via scholen@rugbyclubwaterland.nl. Dit e-mailadres kan ook gebruikt worden voor vragen.

Waarom Rugby?

De waarden en het spel hebben veel te maken met deze tijd. Bij Rugby gaat het om weerbaarheid, sociale vaardigheden en samenwerking. Iedereen kan meedoen. Of je nu langzaam of snel bent, of je nu heel slank bent of juist iets steviger; iedereen is welkom. Ook de waarden van Rugby passen goed bij de huidige tijd:

Respect

Zonder respect geen Rugby. We spelen volgens de regels. We respecteren de scheidsrechter, de tegenstanders en onze medespelers.

Discipline

We laten discipline zien tijdens het beoefenen van onze sport. We spelen fair waarbij player welfare in alle gevallen voorop staat.

Kameraadschap

Rugby is de ultieme teamsport. Samen speel je, train je en beleef je Rugby.

Support

Spurd en Gemeente Purmerend zijn bijzonder enthousiast, denken mee en geven ook ondersteuning van het scholentoernooi & bijbehorende clinics.