De Rugby World Cup 2011 zit er op. Op 9 september begon het toernooi met de wedstrijd tussen thuisland Nieuw Zeeland tegen Tonga en afgelopen zondag eindigde het met opnieuw Nieuw Zeeland maar dan tegen Frankrijk. De All Blacks hadden het in de finale niet zo makkelijk als verwacht, maar toch won het als in 1987 ‘The Webb Ellis Cup’.

Het toernooi was 1,5 maand lang mooie reclame voor de rugbysport, het einde van de finale trok bij de NOS dan ook 452.000 kijkers! Ook onze RWC poule kende zondag een spannende finale, omdat de top van het klassement afhankelijk was van de uitslag van Frankrijk – Nieuw Zeeland. En de winnaar is…

Dat houden we nog even spannend… We bekijken eerst hoeveel deelnemers de nummer drie en de wereldkampioen juist voorspelden. Zeven deelnemers voorspelden een bronzen plak voor Australië. Door de nipte winst in de troostfinale tegen Wales werd dat dus werkelijkheid. Dertig deelnemers voorspelden de juiste wereldkampioen. Arjen Smulders, Marijn Rabelink, Martijn Poels en Robin van der Velde hadden zowel de derde plaats als de wereldkampioen goed voorspeld waardoor ze in het slotweekend nog een flinke sprong (met 18 punten) in het klassement maakten.

Onderin was het zoals vorige week gezegd ook spannend. Bart Bruijn droeg heel wat weken de rode lantaarn vanwege de laatste plaats. Maar doordat hij in Nieuw Zeeland de nieuwe wereldkampioen zag stijgt hij in de einduitslag toch nog een plaatsje. Niek de Vries is daardoor als laatste geëindigd, misschien een twijfelachtige eer, maar je wordt tenminste in dit stukje genoemd!

En dan zijn we toch aangekomen bij het bekend maken van de top 5! Dat Nieuw Zeeland won had behoorlijk wat gevolgen voor die top 5. Twee deelnemers verdwenen namelijk uit de top en de koploper verloor zijn koppositie. Die ex koploper is Rob Konijn, maar hij eindigt nog wel met 145 punten op de vijfde plaats, dus nog net in de prijzen (13 euro). Een vierde plaats is er niet omdat twee deelnemers met 146 punten op de derde plaats eindigden: Arjen Smulders en Robin van der Velde (beide 32,50 euro). Met 1 punt meer is Dick de Vries op de tweede plaats geëindigd (78 euro).  En de winnaar is… met 149 punten Cobus Hugo! Zo winnen de Zuid Afrikanen ondanks de vroege uitschakeling in de kwartfinale dus toch nog een prijs (104 euro)! Cobus van harte gefeliciteerd!

De winnaars, waar onder ook de winnaar van de poulefase (Maarten Rabelink, 15 euro) krijgen nog bericht over hoe en wanneer de prijzen worden uitgereikt. We bedanken alle deelnemers voor hen deelname en hopen natuurlijk dat zij over vier jaar als de Rugby World Cup in Engeland plaats vind ook weer mee doen! De volledige einduitslag kun je hier bekijken.