Met de verliespartij van vorig jaar nog in het achterhoofd reisde Waterland afgelopen zondag af naar Capelle aan de Ijssel, het uitduel werd vorig jaar met 1 punt verschil gewonnen door de mannen van Sparta. Dit jaar echter, werd het 1-richtingsverkeer richting de tryline van Sparta, uitend in een 5-90 overwinning voor de mannen uit Purmerend. Vanwege de elleboogblessure van Oliver Stone startte Erik Blokland op de scrumhalf positie, Erik Veltman was nog afwezig i.v.m. een langdurige schouderblessure.

Op deze 2 spelers na was Waterland op volle sterkte aangetreden op het veld van Sparta en gebrand zich te revancheren op het nipte verlies van vorig seizoen. Waterland startte uitstekend aan de wedstrijd nam het initiatief, al in de 1e minuut wist Jeroen Trimpe Burger via de buitenkant door te breken en herhaalde dit in de 4e minuut, beide conversies geraakt door Sander de Miranda; 0-14. Sparta bleef na deze vroege achterstand onder druk rugbyen en de Purmerenders kwamen in de 9e minuut weer tot scoren, Sander de Miranda scoorde de try maar miste de conversie; 0-19. In de 13e minuut scoorde Lotar Abma de 4e try die het bonuspunt betekende voor de mannen van Waterland, de conversie werd gemist door Dennis Bus; 0-24. Hierna kwam Sparta voor het eerst op de helft van Waterland en kwam na slordig verdedigen tot een score 5-24.

Hierna herpakte Waterland zich en kwam voor rust via James Sheridan, Sander de Miranda, Michael Flierman en Nick Romp nog 4x tot scoren; 5-50 ruststand. Tijdens de rust werden Peter Romp en James Sheridan vervangen door Bas Ekkelbooom en Wouter Harder. Net als in de 1e helft kwam Waterland na de kick-off al na 1 minuut tot scoren, na een mooie break van Nick Romp kwam de bal bij Lotar Abma die door kon lopen tot de tryline, Andrej Aleksandrovs miste de conversie; 5-55. Een minuut later kwam Michael Sparks na een mooie run onder de palen en tekende voor de 10e try van Waterland, de conversie werd raak geschoten door Andrej Aleksandrovs.

Hierna werden Jeroen Trimpe Burger en Michael Flierman gewisseld voor Rolf Veltman en Roberto Warmerdam. De punten voor Waterland bleven oplopen dankzij trys van Michael Flierman, Bas Ekkelboom, Andrej Aleksandrovs en Nick Romp, de teller stond na het laatste fluitsignaal op 5-90.