Tour 2014 Overzicht

Wanneer: 11,12,13 en 14 april 2014

Reisdoel: Berlijn, Duitsland

Vervoer: Trein

Kosten: € 300,00 (maximaal)

Opgeven voor: 31 januari 2014

Tourcommisie: Jelle Hofman, Jeroen Trimpe Burger, Marijn Rabelink, Martin Huisman en Nick Romp.
De tour komt er weer aan. Van 11 t/m 14 april gaan de heren van Waterland met de trein naar onze oosterburen. De jubileum editie (25ste!) van een reeks met mooie trips gaat naar het land van de schnitzels, bratwursten, lederhose en pullen bier: Duitsland. Na een eerste poging, die sommigen van jullie nog wel herinneren (en waar ook hele mooie verhalen over zijn), gaan we het contact met onze oosterburen opnieuw aanhalen. Dit keer gaan we iets verder om ons geluk (en natuurlijk ook andere dingen) te beproeven. We gaan naar de hoofdstad van Duitsland: Berlijn. Hier zullen de Brandenburger Tor, Aleksanderplatz en de plaatselijke rugbyclub aangedaan worden door de tourgangers.

Onze Duitse vrienden staan niet alleen bekend om hun goede voetbal, maar ook op het gebied van rugby timmeren zij aardig aan de weg. De tourcommissie heeft uiteindelijk een gelijkwaardige tegenstander gevonden net buiten het stadscentrum in ............. In Berlijn zijn meerdere clubs die op semi-professioneel niveau spelen.

Inmiddels is de inschrijving gesloten en gaan we met zo’n 45 man op tour. De mix van jong en iets ouder zorgt voor een leuke diverse groep. Er zijn deze keer veel onervaren tourgangers. De on-langs benoemde strafcommissie kan zijn lol op met maar liefst 19 eerstejaars! Misschien zijn er zelfs nog nooit zoveel nieuwe tourgangers geweest!

Verder zijn er ook opvallend veel captains mee… Henk, Bart (E.C.), Dennis, Marcel, Rob zijn maar enkele namen die toch wel hun steentje hebben bijgedragen als captain. Zeer benieuwd kijken we nu al uit naar de verkiezing voor de tourcaptain van dit jaar. Na een uitermate sterke tourcaptain in de afgelopen editie is het nu weer tijd om het stukje door te geven naar de volgende gelegen-heidscaptain. Omkopen van de tourcommissie helpt in principe niet, maar je mag het wel proberen.