Op vrijdagavond 19 april vond het langverwachte RCW gala 23/24 plaats!

Al vroeg op de avond vulde het clubhuis zich met enthousiaste jeugdleden en hun ouders. De sfeer was meteen gezellig en druk, met jeugdleden die in hun chique gala-outfits bij elkaar kwamen. De spanning was voelbaar, vooral onder de genomineerden die hoopten de titel ‘Speler van het jaar 23/24’ te winnen.

Jeugdvoorzitter Katelijn de Vries opende de avond trots met een toespraak, waarna de prijsuitreikingen per jeugdgroep begonnen. Bij de turven en benjamins werden de coaches, trainers en teammanagers in het zonnetje gezet. Vervolgens werd de hele groep uitgeroepen tot ‘Speler van het jaar’ en kreeg iedereen een kleine attentie. Ook bij de mini’s werden alle leden bedankt, met warme woorden van de trainers en coach voor elk van de spelers.

Na deze groepen werden alle scheidsrechters geëerd voor hun geweldige steun tijdens toernooien en competitiewedstrijden. Als blijk van waardering ontvingen zij een persoonlijk fluitje.

Bij de cubs en junioren werd iedereen persoonlijk bedankt. Naast de ‘Speler van het jaar’ werd hier ook de ‘Most Valuable Player 23/24’ bekendgemaakt.

Hieronder de winnaars per jeugdgroep:
Turven en benjamins:
Speler van het jaar 23/24: Alle jeugdleden

Mini’s:

  • Speler van het jaar: Kick de Vries

Over Kick: Kick heeft dit jaar enorme groei laten zien, met veel succesvolle tackles, vooral op doorgebroken spelers. Hij maakt steeds meer dominante tackles en scoort regelmatig met zijn kenmerkende “50 % -loopje”.

Cubs:

  • Speler van het jaar: Quentin Romei

Over Quentin: Quentin heeft natuurlijk leiderschap getoond, blijft kalm onder druk en begeleidt het team uitstekend. Dit seizoen heeft hij grote vooruitgang geboekt in zijn kicks en spelinzicht.

  • MVP: Vince de Vries

Over Vince: Vince heeft een enorme vertrouwensboost gekregen, zijn tackles zijn sterk verbeterd en dankzij zijn snelheid heeft hij de meeste try’s gescoord dit seizoen.

Junioren:

  • Speler van het jaar: Boudewijn van Oppens

Over Boudewijn: Boudewijn heeft een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt sinds hij een jaar geleden lid werd. Zijn inzet en talent zijn onmisbaar voor het team geworden. Ondanks een zware persoonlijke periode na het verlies van zijn vader, heeft Boudewijn laten zien wat een geweldige rugbyer hij is.

  • MVP: Mieke de Vries

Over Mieke: Mieke is altijd actief op de club en geeft ook training aan de jeugd. Haar inzet en passie voor rugby maken haar zeer waardevol voor het team en de club.

Het gala was een groot succes en een mooie afsluiting van het seizoen voor Rugbyclub Waterland.