Deze zondag gingen de daames naar het verre Dwingeloo. Ruitenwissers op max. de afsluitdijk over hopend dat het droog was in Dwingeloo. En dat was het! Met de nodige katers betrad toch iedereen het veld. Na een korte warming up begonnen we.

Start was weer wakker worden, en we werden meteen wakker geschud door een try van Dwingeloo. Hier lieten we het niet bij zitten! We begonnen ons eigen spel te spelen en hadden veel balbezit. De tegenstanders zaten er dicht op en gaven ons weinig ruimte. Toch kwam de bal vanuit een ruck mooi gespeeld en was er een gat! We scoorden, waarna we weer snel terug in positie kwamen. Daarna was het een tijdje spannend. Wij hadden meer balbezit, maar er werd niet zuinig gedaan met de bal, dus verloren we die regelmatig. Gelukkig werd er nog verdedigd, en waren we fel op balletjes in het losse werk, waardoor we de bal toch weer terug konden verdienen. In de laatste minuut van de eerste helft wist Stacey dan ook via een duik-rol-over-de-tegenstander-techniek de tweede try te drukken.

Met een try voorspong begonnen we aan de tweede helft, waarin beter werd gepassed, beter gecomminuceerd, en beter getackled. Vanuit ruckpositie werd door Amber de voorsprong vergroot. Hierna scoorden ook Anne en Maartje nog een try. Er waren veel mooie opvolgingen en er werd goed gepraat. We hebben deze wedstrijd als een team gewerkt, en dit zie je terug in het resultaat. We staan nu met 10 punten voorspong aan kop en we hopen dit zo te houden!

Try’s

Amber 17’ 63’
Stacey 40’
Anne 66’
Maartje 74’

Conversies
Demi Kist heeft er twee op haar naam staan.