In een goed gevuld NRB stadion speelde onder een stak blauwe hemel de Colts van Amstelveen tegen onze jongens van Waterland, Castricum, Alkmaar en Den Helder. Dit cluster dat getraind wordt door Quique, Wiet en Roberto doen het gehele jaar al mee in de top van de Colts competitie. Deze finale is dan ook een mooie beloning voor de gezamenlijke inzet. Na de kick-off om 15 uur barstte de strijd los. De eerste minuten gingen goed gelijk op totdat Amstelveen de eerste punten binnen haalde door een try met conversie. De score werd niet lang daarop uitgebreid door een penalty kick. 10-0 achter.

Deze stand leek in het voordeel van onze Colts te werken. Er werd nog harder gestreden om de meters naar de try line en na een gemiste penalty kick werd de eerste try gescoord door Emar, Helaas ging de conversie mis. Niet mopperen op elkaar maar gewoon de schouders eronder en doorgaan. Resultaat: na een vloeiende combinatie werd Amstelveen wederom ver terug gedreven richting de eigen try-line met een score tot gevolg (Igmar). Na opnieuw de conversie niet te hebben benut was de ruststand 10-10. De ploegen waren dus erg aan elkaar gewaagd!

De trainers zette de ploeg op scherp en hierdoor kwam Amstelveen onder druk te staan. Gevolg irritatie bij de tegenstander, spel werd harder en na een tackel in de lucht, een gele kaart voor de amstelveense nr 2. Een teken aan de wand maar ook het sein om nu de voorsprong te pakken. Deze try (Emar) met conversie kwam er dan ook, 10-17. Met nog een minuut of 10 te spelen pakte het publiek de spelers bij de arm. De aanmoedigingen zorgde ervoor dat de voorsprong vastgehouden werd en geen moment meer echt in gevaar is gekomen. De ontlading bij spelers en publiek was groot na het laatste fluitsignaal. KAMPIOEN van Nederland! De doelstelling voor dit seizoen behaald.

Na de uitreiking van de beker aan het teleurgestelde Amstelveen, volgde de kampioenen. Willem mocht als aanvoerder de beker in ontvangst nemen en bedankte een ieder.

Gefeest werd er eerst op het veld, daarna in de kantine van waterland en vervolgens zijn een aantal Colts nog doorgegaan tot in de kleine uurtjes.

COLTS, PROFICIAT, PROOST

 

Foto’s Wim Peperkamp: