Beste Amelandgangers van RC Waterland, komend weekend (10, 11, 12 en 13 juni), gaan we een mooi rugbyweekend tegemoet op Ameland. Zoals gewoonlijk verblijven wij in de Kiewiet’s hoeve (Ballumerweg 23, Nes).  De boerderij als vanouds weer helemaal vol, dus wees daarop bedacht. Hou onbezette bedden leeg, zodat degene die op zaterdag nog komen kunnen zien waar er nog bedden zijn.

Om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen dit weekend willen wij jullie nog wat tips geven.  Voor de meeste is het wel common sense en na al die jaren ook wel bekend bij iedereen maar toch even voor de zekerheid en voor de nieuwkomers:

  • Lakens zijn verplicht (onder/boven én een kussensloop) Als je dit niet meeneemt zul je deze zelf bij aankomst bij de eigenaar moeten huren (zelf regelen en afrekenen, dus).
  • Er worden ontbijtspullen ingekocht, deze zijn dan ook bedoeld voor het ontbijt!!
  • We zijn erg blij met deze boerderij en dus houden we ons ook aan bepaalde regels. Niet roken in de boerderij (nergens), geen glaswerk in de slaapruimtes, na 22.00 uur geen lawaai in of om de boerderij (eigenaar hebben kleine kinderen en ook bij ons zijn er kleintjes die hun slaapje nodig hebben).
  • Steek af en toe de handen uit de mouwen, zodat iedereen bijdraagt aan de huishouding van het weekend (tafels dekken, afruimen, afwassen, afdrogen, opruimen, vegen, BBQ spullen klaarzetten, opruimen, salades maken, brood snijden etc.)
  • Wees gematigd met de ingekochte drank, het is een extraatje. Het is niet de bedoeling om hiervan voor te drinken en lam te gaan. Dat doe je maar in de feesttent.

Ook het alcoholbeleid nix18  wordt gehandhaafd er daarvoor is een polsbandjes systeem opgezet. Dit geldt voor het festivalterrein en de boerderij!  Alle aanwezigen van het toernooi hebben een polsbandje dat het gehele weekend om blijft (er is dus niemand zonder polsbandje). Zonder juist polsbandje kun je op de boerderij en op het festivalterrein geen alcohol krijgen. Denk eraan dat als dit op de boerderij wel gebeurt, je hierop wordt aangesproken. De polsbandjes worden versterkt onder verantwoordelijkheid van een deelnemend team (via teammanager/captains). Er wordt geadviseerd om vrijdag middag al langs te komen om de teams in te schrijven, vanaf 13:00 omdat dit dus wat langer duurt.

Verder nog een last minute tip via Wagenborg kun je e-ticket kopen voor de overtocht van Holwerd naar Ameland met de boot. Een retour ticket kost €14,80 en kun je dus het best vooraf online bestellen, dat scheelt weer wachttijd bij de boot.

We hopen er een fantastisch weekend van te maken!

RCW Speelschema Ameland 2016 – Heren
RCW Speelschema Ameland 2016 – Dames

Groeten Jens, Amber, Tessa en Hans