Komend weekend staat de 14e editie van het Ameland Beach Rugby Festival op het programma. Traditiegetrouwe trekken dan ook veel Waterlanders naar het waddeneiland. Nog wat handige tips voor deze Amelandgangers!

Heenreis: De bootreis naar Ameland kan op twee manieren vanaf Holwerd genomen worden. Natuurlijke via de reguliere veerboten van Wagenborg. Op de website www.wpd.nl kun je de vertrektijden vinden. Op de website is het ook mogelijk om e-tickets te kopen voor de overgang maar ook voor het parkeren bij de boot. Het is absoluut aan te raden om gebruik te maken van deze service, het bespaard je flink wat wachttijd bij de kassa. Voor een snelle overtocht kun je gebruik maken van ‘Sleep en bergingsbedrijf Veltman’. Richard Veltman 06 – 20620933 (www.sbbveltman.nl). Met een overtocht van min. 10 man (max 12) moet € 15,- p.p. betaald worden en ben je in 10 minuten aan de overkant. De overtocht kan op ieder moment van de dag plaats vinden na overleg met Richard.

Kampeerboerderij: Voor de Waterlanders die gebruik maken van de kampeerboerderij Kiewiet’s Hoeve vergeet geen lakens (onder/boven én een sloop) mee te nemen, het gebruik daarvan is verplicht! Als je die niet meeneemt, zul je deze zelf bij aankomst bij de eigenaar moeten huren (zelf regelen en afrekenen, dus). Het adres van de Kiewiet’s hoeve is Ballumerweg 23 in Nes!

Zon: En natuurlijk de belangrijkste oproep: Als er nog mensen zijn die nog wat ‘mooi weer’ thuis hebben liggen, schroom vooral niet om dit mee te nemen naar Ameland!