Nieuws

Geef je op voor het Oliebollenmixtoernooi!

Op 6 januari luiden we bij Rugby Club Waterland het nieuwe jaar in. Dat doen we met het ‘Oliebollenmixtoernooi’ en de nieuwjaarsreceptie. 

Wanneer: 6 januari van 13:00 uur tot 15:30 uur met om 16:00 uur de nieuwjaarsreceptie

Voor wie: Alle leden plus enthousiaste familieleden, buren, vrienden, collega’s of klasgenoten.

Hoe: Alle spelers worden gemixt in teams waar familie leden dan wel bij elkaar (touch) spelen.

Aanmelden: Geef jezelf en eventueel anderen op via je teammanager!

Waterland naar winnaarspoule!

Het eerste team van Rugby Club Waterland uit Purmerend mag na de winterstop strijden om het Landskampioenschap in de kampioenspoule van Ereklasse. De rugbyers wonnen zaterdag van The Dukes uit Den Bosch. Door deze zege eindigt Waterland in de top-6. De zes beste teams van Nederland gaan na de winter strijden om de Cup.

Waterland bleek zaterdag veel te sterk voor de rugbyers uit het Zuiden. Als snel kwam Purmerend op voorsprong door try’s van Jannes Pijnenburg, Alec Fontalvo en Ryan Berrevoets. Even kwam The Dukes terug tot 17-7, maar Reinier de Boer maakte er voor rust al 24-7 van.

Na de rust oogde het rugbyteam uit Purmerend fit, snel en maakte het fraaie acties waar try’s uit volgde. Willem Buren, die als kicker zeer succesvol was in de wedstrijd, vergrootte de afstand door 2 keer een try te drukken. Sander de Miranda en Ryan Berrevoets maakt het af en daarmee eindigde de wedstrijd met een stand van 53 tegen 7. Vanaf januari mag Waterland meedoen met grote rugbyclubs als ’T Gooi en Hilversum. Hoofdtrainer Ronald Berrevoets: “We gaan als serieuze partij meedoen en ik denk dat we zeker wedstrijden kunnen winnen. Ik ben enorm trots op dit team.’

 

Later meer foto’s…

De mannen gaan weer op tour!

Na Boedapest (2013), Berlijn (2014), Edinburgh (2015) en Sophia (2016) bleef het jaar 2017 tourloos voor de mannen van Rugby Club Waterland. En dat is natuurlijk eeuwig zonde, maar er stond helaas geen nieuwe tourcommissie op. Maar voor 2018 is er goed nieuws! Er is een nieuwe tourcommissie geformeerd en er is zelfs al een datum!

De tour is gepland op 13 t/m 16 april 2018. Een exacte locatie wil de tourcommissie nog niet laten weten maar spreken er Engels en het ligt ergens boven de stad die nu nog de meeste inwoners heeft in de EU. Nog eventjes dan…

De kosten zullen rond de 350 euro zijn, zodra er meer bekend is zullen we dat ook via de website vermelden. Maar wil je al verzekerd zijn van een plekje in de bus dan kan je je nu al aanmelden op de intekenlijst op het prikbord in het clubgebouw!

Voor meer info kunnen jullie terecht bij de nieuwe tourcommissie: Smelly, Peewee, Glitter en Dobski

Het veld is bijna sneeuwvrij!

Afgelopen dinsdag was het trainen op het hoofdveld niet mogelijk vanwege de hevige sneeuwval. Maar regen en zonneschijn heeft er voor gezorgd dat het veld weer groen begint te kleuren. Vanavond kan er daarom weer volop  getraind worden. De Bootcampers moeten overigens nog wel een dagje wachten. Deze training is verzet naar vrijdag vanwege de aansluitende kerstborrel!

Staking? Rugby biedt uitkomst!

Op dinsdag 12 december 2017 gaan de docenten in het basisonderwijs staken. Veel werkende ouders komen daardoor in de problemen. Rugby Club Waterland biedt deze ouders een oplossing! Van 8:00 tot 17:00 uur kunnen de kinderen terecht bij de rugbyclub in Purmerend. De kinderen zullen overdag vermaakt worden met sport en spel. Tussen de middag staan er pannenkoeken op het menu!

VOOR WIE?
Leerlingen in het basisonderwijs, zowel leden als niet leden

DATUM/TIJD
Dinsdag 12 december 2017 tussen 8:00 en 17:00 uur.

KOSTEN
10 euro per persoon

LOCATIE
Rugby Club Waterland, Van IJsendijkstraat 367 Purmerend

AANMELDEN EN MEER INFORMATIE
nickromp@rugbyclubwaterland.nl

 

 

Nieuwsarchief