Nieuws

Inschrijving Ameland 2018!

Dit jaar zal het beachrugbytoernooi van Ameland op 15, 16 en 17 juni 2018 worden gehouden. Dezelfde boerderij ‘De Kiewiet’s Hoeve’ staat weer tot onze beschikking van vrijdag t/m maandag. Ook dit jaar is de organisatie in handen van Tessa Sonderman en Amber Laan.

En dit jaar zijn we er extra vroeg bij om iedereen de gelegenheid te geven om je agenda vrij te plannen om bij dit onvergetelijke weekend te zijn. Via onderstaand formulier kun je vanaf vandaag inschrijven en dan bevestig je de reservering door deze te betalen. Je reservering is pas definitief als de betaling binnen is.

De Kiewiet’s Hoeve
De kosten voor de boerderij zijn €17,- per nacht (incl. ontbijt en drankjes). Kinderen tot 10 jaar betalen de helft en tot 3 jaar (wel zelf bedje meenemen) is het gratis. Iedereen moet voor zijn of haar eigen beddengoed zorgen. Onderlaken en kussensloop zijn verplicht. Deze zijn eventueel te huur, ter plaatse kan je dit zelf regelen met de verhuurder van de boerderij.

Boerderij BBQ
De traditionele BBQ op zaterdagavond zal natuurlijk niet ontbreken. Kosten zijn € 15,00 p.p. (incl. wat drank). Kinderen onder de 10 jaar betalen ook hier de helft en onder de 3 jaar is het gratis. Deze BBQ is uiteraard voor alle Waterlanders en supporters toegankelijk, mits vooraf aangemeld en betaald. Ook als je niet op de boerderij overnacht ben je van harte welkom.

Betaling
Je kunt het totaalbedrag overmaken naar rekeningnummer NL65 ABNA 0439 2799 92 tnv T.M. Sonderman onder vermelding van je naam en aantal overnachtingen en eventueel BBQ. De betaling graag zo snel mogelijk voldoen wil je je aanmelding definitief maken. Zodra je betaling binnen is krijg je daarvan binnen twee weken een bevestiging via e-mail.

Kosten annuleren
Mocht je onverhoopt na aanmelding en betaling toch niet mee kunnen kun je een ten alle tijden het geld van de BBQ terug krijgen tot het moment dat de boodschappen zijn gedaan. Ook krijg 100% van de betaling terug als je voor 1 mei je weer af moet melden. Vanaf 1 mei en tot 1 juni krijg je het overnachtingsgeld voor 50% terug. Vanaf 1 juni kun je helaas geen geld meer terug krijgen. Als je iemand kan vinden voor jou betaalde plek mag je ‘ruilen’. De betaling moet je dan onderling regelen, geef wel via de e-mail door wie jouw plek inneemt!

Voor vragen en opmerkingen, problemen en oplossingen kun je mailen naar ameland@rugbyclubwaterland.nl.
Hopelijk beleven we weer een top weekend op Ameland!

 

Waterland werkt samen met Stichting Life Goals

Binnenkort zullen er bij Rugby Club Waterland op donderdagmiddag bootcamp-trainingen worden verzorgd door maatschappelijk sportcoach Dennis Bus als onderdeel van Life Goals. Deze trainingen zijn een onderdeel van een programma waarin mensen met een lastig verleden proberen terug te keren in de maatschappij. Ook voetbalclub De Wherevogels en Spurd Purmerend zijn aangesloten bij Stiching Life Goals. Er wordt niet geleerd om te winnen, maar om jezelf te ontwikkelen.

Life Goals Purmerend richt zich op Purmerenders van 18+ met meervoudige problematiek. Voor hen kan sporten/bewegen en elkaar ontmoeten in een veilig sportklimaat het vonkje zijn om weer in beweging te komen. De methodiek van Life Goals is gebaseerd op beweging. Letterlijk en figuurlijk, omdat mensen door actief deel te nemen aan de programma’s werken aan lichaam en geest. Sport wordt ingezet als middel om mensen op het gebied van zelfvertrouwen, discipline, respect en doorzettingsvermogen te versterken.

Meer informatie: stichtinglifegoals.nl

Informatieavond “hoe te handelen bij een hersenschudding”

Rugby is een contactsport. Dat betekent dat hoofdletsel helaas een bekend fenomeen is, dat met enige regelmaat voorkomt. Gelukkig valt de ernst van het trauma vaak mee. Soms kan er echter sprake zijn van een hersenschudding. Het is dan van belang dat er volgens protocol wordt gehandeld! Als verzorger, teammanager, trainer, coach, maar ook als ouder langs de kant kunnen we allen te maken krijgen met dergelijk letsel. Hoe dan te handelen?

Op de informatieavond “Hoe te handelen bij een hersenschudding” op woensdag 21 maart 2018 om 19:00 uur op de club, informeren wij je wat je geacht wordt te doen als er mogelijk sprake is van een hersenschudding.

Aan bod zal komen:
– wat is een hersenschudding?
– herkennen van een hersenschudding
– management van de hersenschudding
– return to play protocol

Eigenlijk verplichte kost voor alle betrokkenen, dus kom naar deze waardevolle informatieavond! Voor meer info neem contact op met Wesley Koehl, Rob de Vries, Lotar Abma en Lester Bakker via tc@rugbyclubwaterland.nl.

De nieuwe Try-Out is uit!

De nieuwe Try-Out is weer naar onze leden, supporters en sponsoren gestuurd. In deze 52 pagina’s dikke editie komen uiteraard de vaste onderdelen als Life After Rugby, Versus en Wie Wat Waterland weer voorbij. En we mochten exclusieve fragmenten publiceren uit het nieuwe boek over Tim Visser: Flying Dutchman in Schotland. Er is ook weer een digitale versie beschikbaar van het blad. Klink daarvoor hieronder op de afbeelding!

 

 

Finaledag Six Nations bij RC Waterland

Bekijk de finaledag van de Six Nations bij Rugby Club Waterland! Het clubhuis is vanaf 13.00 uur geopend. Ierland verzekerde zich afgelopen weekend al van de titel. Maar wanneer ze in de laatste speelronde ook uittredend kampioen Engeland verslaan, hebben ze al hun wedstrijden in de Six Nations gewonnen, wat een ‘Grand Slam’ betekent. Gaat dat de Ieren lukken?

 

Benjamins spelen in rust interland

Op zaterdag 3 maart 2018 mochten de Benjamins in de rust van Nederland-Polen aantreden voor duizenden bezoekers in het Nationale Rugbystadion in Amsterdam. Zij speelden een korte demonstratiewedstrijd tegen RC Eemland. Wat gaaf is dat om in het grote rugbystadion voor zoveel mensen te spelen. De Benjamins hadden er veel plezier in! We mogen trots zijn op de Benjamins, hun ouders en vrijwilligers die er massaal waren. Hopelijk zien we een aantal Benjamins over een aantal jaren in Oranje spelen.

Foto’s Roland de Mooij

Nieuwsarchief